Na afloop van dit eerste onderwijsblok krijgen UvA-studenten met UvA Q weer regelmatig de kans om hun mening laten horen over het gevolgde onderwijs. Wat vond je goed? En op welke punten kan het nog beter? Deze feedback is voor opleidingen erg belangrijk, dus vul de UvA Q-vakevaluaties vooral in!

UvA Q NL

Opleidingen willen weten wat studenten van hun onderwijs vinden. Door het invullen van een evaluatie na afloop van een vak geef je jouw opleiding aanknopingspunten om het onderwijs te verbeteren. De uitkomsten van de evaluatie worden allereerst teruggekoppeld aan de docenten van het vak. Zo kunnen zij kijken hoe ze de kwaliteit van het gegeven onderwijs nog verder kunnen verhogen. Waren er misschien teveel opdrachten? En was het boek wel duidelijk genoeg?

In veel gevallen worden de resultaten van de evaluatie ook weergegeven in een evaluatierapport voor studenten dat op Blackboard wordt geplaatst. Dit rapport bevat een korte samenvatting van de resultaten van de evaluatie, bijvoorbeeld wat studenten vonden van de academische uitdaging, of het vak een duidelijke opzet had en of het onderwijs activerend was. De vakcoördinator kan in het rapport een reactie op de uitkomsten plaatsen. Op die manier kun je zien hoe jouw feedback gebruikt zal worden om de kwaliteit van het vak te verbeteren.