Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Op maandag 24 juli wordt er gestart met de realisatie van het 'campusknooppunt ICTS' in BG3, aan de Binnengasthuisstraat 9. Dit knooppunt wordt een belangrijke ICT-voorziening en vormt straks de ‘aorta’ van de UvA-netwerkvoorziening.

ICT-kabels

Waar komt het knooppunt?

Het campusknoopunt wordt gerealiseerd op de tweede etage van BG3. In de kelder, etage -1, komt een noodstroomaggregaat te staan. Daarnaast komt er een DryCool-unit op het dak van BG3. Deze unit voorziet in de klimaatregeling in de ruimte van het ICT-knooppunt, met name voor koeling.

Werkzaamheden

Halverwege week 30 gaat de aannemer aan de slag in BG3 en voert werkzaamheden uit op de tweede verdieping. Sloop behoort tot de werkzaamheden, waar mogelijk enige geluidshinder door kan ontstaan. Er wordt naar gestreefd de geluidsoverlast tot een minimum te beperken. Deze werkzaamheden zijn op 1 september gereed. 

Daarna zal ICTS de MER-ruimte gaan inrichten, dit is de 'Main Equipment Room', waarin de centrale ICT-apparatuur (servers) van het gebouw wordt geplaatst. Dit zal geen overlast met zich meebrengen.

Het noodstroomaggregaat (NSA) wordt in de kelder geplaatst vanaf week 37. Werkzaamheden in deze ruimte zijn van bouwkundige aard. Tevens wordt de NSA dan getest. Deze test geeft de nodige geluidshinder in het pand, we streven er naar dit buiten kantoortijden uit te voeren.

Planning

Voor de werkzaamheden in de buitenruimte is er nog geen definitieve planning, dit nieuwsbericht wordt bijgewerkt zodra de planning bekend is.

Ook in het derde kwartaal van 2017 wordt er buiten gewerkt, om het netwerk van de UvA-panden op de Binnenstadscampus te verbinden aan het campusknooppunt. Daarna zullen er nog enkele binnenpandige werkzaamheden worden uitgevoerd waar geen overlast bij komt kijken.

Werktijden

De aannemer werkt op werkdagen vanaf 07.00 tot uiterlijk 19.00 uur. Calamiteiten voor of na deze tijd kunnen worden gemeld via huisvestingsontwikkeling@uva.nl.