In vervolg op de eerdere berichtgeving over kwetsbaarheden in een oude versie van Blackboard, informeren we je graag in meer detail over de maatregelen die de UvA het afgelopen jaar heeft genomen en de komende maanden nog zal nemen om de veiligheid van Blackboard en de privacy van haar studenten en medewerkers te borgen.

Actuele versie Blackboard

Blackboard wordt stapsgewijs opgewaardeerd naar de meest actuele versie. Koppelingen zijn al grotendeel veilig gemaakt. Medio juli wordt een actuele versie van Blackboard geïnstalleerd waardoor de geconstateerde kwetsbaarheden in Blackboard zijn geëlimineerd.

Misbruik voorkomen

Naar aanleiding van de berichtgeving zijn aanvullende maatregelen getroffen om eventueel misbruik te voorkomen in de periode tot aan de implementatie van de actuele versie van Blackboard medio juli. De structurele inzet van geavanceerde monitoringtools wordt verder onderzocht.

Bewustwording studenten en medewerkers

De UvA is gestart met de campagne Veilig digitaal werken en studeren. Momenteel wordt een pilot uitgevoerd binnen de Faculteit Maatschappij- en Gedragswetenschappen. Na de zomer wordt deze campagne geïntroduceerd bij de overige faculteiten.

Voor meer informatie over ICT-beveiliging kun je terecht in de A-Z-lijst.