In diverse media zijn berichten verschenen over een beveiligingslek dat ruim een jaar geleden is ontdekt in Blackboard, de digitale leeromgeving van de UvA. Mogelijk roept dit vragen bij jou op over de beveiliging van persoonsgegevens bij de UvA. Daarom informeert de UvA je over de gang van zaken rondom dit gemelde beveiligingslek.

Het beleid van de UvA is er te allen tijde op gericht om de privacy van haar medewerkers en studenten en de veiligheid van haar systemen te borgen.

Studenten ontdekken beveiligingslek

In april 2016 hebben twee UvA-studenten in het kader van een onderzoekstraject een beveiligingslek ontdekt in Blackboard en dit gemeld bij de UvA, wat de UvA zeer waardeert.

Gevolgen en genomen maatregelen

Continu worden maatregelen genomen om de veiligheid van de UvA-systemen te borgen. Voor zover we nu kunnen nagaan is de informatie die door de studenten is verzameld niet verder verspreid. Stapsgewijs werken we aan de upgrade van Blackboard zodat we in juli dit jaar weer volledig in de pas zullen lopen. Zo hebben we in augustus vorig jaar en maart dit jaar al een aantal maatregelen getroffen.

Bewustwording

Naast dat we maatregelen treffen, zetten we als UvA ook in op het bewustmaken maken van medewerkers en studenten over wat zij zelf kunnen doen om veilig gebruik te kunnen maken van de systemen van de UvA. Zo start in september de campagne Veilig digitaal werken en studeren.