De mogelijkheden om onderwijszalen en projectruimtes te reserveren door studenten worden verruimd. Vanaf dinsdag 4 april 2017 kun je in nagenoeg alle REC-gebouwen een deel van de onderwijszalen reserveren als die een paar uur niet gebruikt worden. Ook is het vanaf dat moment mogelijk om projectruimtes, PC’s en studiekabinetten te reserveren bij de Universiteitsbibliotheek locatie Singel.

Boek een projectruimte via Mapiq

Meer ruimte om te studeren

Uit de Nationale Studenten Enquête (NSE) van afgelopen jaar bleek dat er behoefte is aan meer ruimtes om te studeren en samen te werken. Een van de concrete oplossingen waarmee we aan de slag zijn gegaan is het ontwikkelen van een systeem waarmee de niet ingeroosterde (onderwijs)zalen zichtbaar worden, zodat je deze eenvoudig als projectruimte kunt boeken.

Hoe werkt het?

Als je met een groepje samen wilt werken aan een opdracht kun je op dezelfde dag checken of er nog werkgroepzalen beschikbaar zijn om te reserveren. Selecteer een gebouw en bekijk alle nog beschikbare ruimtes met de knop ‘Book a room’. Om een ruimte te reserveren log je in met je UvAnetID. Je kunt per dag maximaal 4 uur een ruimte boeken.

N.B. het systeem is ook te gebruiken om de weg in de gebouwen te vinden en te kijken waar voorzieningen zich bevinden (zoals toiletten, printers, koffiemachines etc.). Wanneer je de site op een laptop of desktop bekijkt worden de gebouwen driedimensionaal weergegeven.

En de rest van de UvA?

Het Roeterseiland is de eerste campus waar studenten op deze manier ruimtes kunnen boeken om samen te werken. We kijken de komende tijd hoe het systeem gebruikt wordt en onderzoeken de mogelijkheden of we dit ook voor de andere campussen kunnen gaan realiseren.