Eind oktober vorig jaar presenteerde de commissie Democratisering & Decentralisering (D&D) haar eindrapport ‘Een universiteit van waarde(n)'. Een van de aanbevelingen die zij daarin deed, was de de inrichting van een Senaat-nieuwe-stijl. Denk nu mee over hoe dit vorm kan krijgen op denkmee.uva.nl.

Foto Agnietenkapel Amsterdam
Foto: Dirk Gillissen

In haar rapport kwam de Commissie Democratisering & Decentralisering (D&D) tot de bevinding dat er een plek ontbreekt waar de universiteit met zichzelf in gesprek is over de lange termijn en het belang van de universiteit als geheel. Daarnaast constateerde zij dat groepen binnen de UvA veel over zichzelf maar weinig met elkaar praten, en ook dat in het bestuurlijk debat bepaalde groepen sterk ondervertegenwoordigd zijn.

Aanbeveling

Daarom kwam de Commissie D&D met de aanbeveling een breed samengesteld deliberatief forum op te richten dat bestaat uit mensen uit alle geledingen van de UvA. Dit forum – de Senaat-nieuwe-stijl – zou moeten komen tot adviezen en opinies voor beleid ten aanzien van vraagstukken die de universiteit als geheel aangaan.

Discussienotitie pilot Senaat-nieuwe-stijl

Om tot een uitwerking van het voorstel te komen is op 31 maart 2017 een openbare discussiebijeenkomst gehouden. Mede op basis daarvan is nu een discussienotitie opgesteld waarin de uitwerkingsvragen vervat zijn. Iedereen wordt uitgenodigd om te reageren op de notitie. Deze brede consultatie is bedoeld om vanuit de academische gemeenschap input te verzamelen op de mogelijke opzet van een pilot Senaat-nieuwe-stijl.

Reageren is mogelijk tot 16 mei 2017

Om het proces van consultatie te facilitere,  maken we gebruik van het platform ‘Denk mee met de UvA’. Reageren is tot 16 mei mogelijk via denkmee.uva.nl

Om reacties alleen zichtbaar te maken voor medewerkers en studenten, is het noodzakelijk in te loggen voordat je kunt reageren. Als je nog niet over inloggegevens beschikt, dien je je eenmalig met je @uva.nl, @amc.uva.nl, @acta.nl of @student.uva.nl e-mailadres te registreren op denkmee.uva.nl.
Studenten die een ander e-mailaccount gebruiken (bijvoorbeeld gmail of hotmail), kunnen zich registreren met het e-mailadres dat bij de UvA bekend is en dat gekoppeld is aan het studentnummer.