Opleidingscommissies (OC’s) staan in het middelpunt van de belangstelling. De UvA juicht de verhoogde aandacht voor OC’s toe. Een sterke en betrokken OC geeft belangrijke input aan de opleiding en draagt bij aan kwaliteitsverbetering van het onderwijs.

Eerstejaars Geschiedenis op bezoek bij Bijzondere Collecties

De UvA wil OC’s die een constructieve en kritische bijdrage leveren aan de kwaliteit van het onderwijs. Dat betekent actieve leden, representatief voor studenten en docenten van de opleiding en goed toegerust voor hun taken.

Het CvB heeft een Programmagroep Versterking Opleidingscommissies geformeerd om advies te geven over de versterking van OC’s. Daarvoor heeft de programmagroep de notitie “Opleidingscommissies aan de UvA - visie op de OC en haar omgeving” opgesteld.

Iedereen wordt uitgenodigd om te reageren op de notitie. Deze brede consultatie is bedoeld om vanuit de academische gemeenschap input te verzamelen op de uitgangspunten van het beleid.

Reageren is mogelijk tot 27 april 2017

Om het proces van consultatie te faciliteren maken we gebruik van het nieuwe platform ‘Denk mee met de UvA’. Reageren is tot 27 april mogelijk via denkmee.uva.nl.

Omdat reacties alleen zichtbaar zullen zijn voor medewerkers en studenten, is het alleen mogelijk te reageren wanneer je ingelogd bent. Hiervoor is eenmalige registratie met een @student.uva.nl emailadres noodzakelijk. Studenten die een ander e-mailaccount gebruiken, kunnen zich registreren met het e-mailadres (Gmail, Hotmail, etc.) dat bij de UvA bekend is en dat gekoppeld is aan het studentnummer.

Eenmalig registreren

Om te registreren ga je naar denkmee.uva.nl en klik je op de knop ‘registreer’. Nadat je je geregistreerd hebt, ontvang je een mail om een wachtwoord in te stellen. Vervolgens kun je inloggen op het platform en je reactie achterlaten . Je vindt de notitie op de pagina 'Actuele projecten'.