Een nieuw online keuzevak Wetenschappelijk Programmeren wordt vanaf nu aangeboden aan medewerkers en studenten. Het doel is om te leren programmeren in Python; wetenschappelijke problemen staan centraal in de opdrachten.

Per module kunnen deelnemers kiezen voor opdrachten uit verschillende toepassingsgebieden.  Het keuzevak is goed voor 3EC. Deelnemers kunnen de cursus online volgen en in juni tentamen doen. Het is de bedoeling daarna de cursus te blijven aanbieden en uit te breiden met opdrachten uit nog meer vakgebieden.

Aanmelden

De cursus wordt bovendien aangeboden als UvA-vak. Medewerkers die zich aanmelden krijgen begeleiding en een certificaat of studiepunten.

• UvA-studenten kunnen de cursus volgen als normaal vak voor 3 studiepunten (AVV/NAV)
  • Medewerkers kunnen de cursus gratis volgen via de regeling Open UvA Colleges
  • Anderen kunnen de cursus doen voor €300 (semester 2 2017)

Alle geïnteresseerde deelnemers kunnen meteen van start op www.semesterofcode.nl. Voertaal van het keuzevak is Nederlands.