De faculteitswinnaars voor de UvA-Docent van het Jaar-verkiezing zijn bekend. Tussen dinsdag 14 februari en donderdag 2 maart brachten ruim 1.800 studenten hun stem uit.

Docent van het jaar 2017

Voor alle faculteiten is inmiddels de balans opgemaakt. Dat heeft geresulteerd in de volgende faculteitswinnaars:

Faculteit Economie en Bedrijfskunde Torsten Jochem
Faculteit der Geesteswetenschappen Mark Deuze
Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen Hylke de Vries
Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica Marco Swaen
Faculteit der Rechtsgeleerdheid Antoinette Muntjewerff
Academisch Medisch Centrum Paul van Trotsenburg

Diner met het College van Bestuur

De faculteitswinnaars worden in het zonnetje gezet door de Centrale Studentenraad en de ASVA Studentenunie. Daarnaast worden de faculteitswinnaars door de CSR en de ASVA uitgenodigd woensdag 29 maart aan te schuiven bij een diner met het College van Bestuur.

Persoonlijke berichten voor alle docenten

De verkiezing staat dit jaar in het teken van Hart voor Onderwijs. Bij het stemmen kregen studenten de kans hun favoriete docent een blijk van waardering te geven door een persoonlijk bericht toe te voegen aan hun stem. Alle docenten hebben de aan hen gerichte persoonlijke berichten inmiddels ontvangen.

Wat gebeurt er nu?

Een jury bestaande uit studenten van alle faculteiten buigt zich nu over de vraag wie er met de titel Docent van het Jaar 2016/2017 vandoor gaat. De winnaar wordt later dit jaar bekend gemaakt en geëerd tijdens de opening van het nieuwe academische jaar. Gedurende dat nieuwe academische jaar is de verkozen Docent van het Jaar de ambassadeur voor goed onderwijs en goed docentschap aan de Universiteit van Amsterdam.