Meer dan 1.800 UvA-studenten hebben de afgelopen weken hun stem uitgebracht voor de Docent van het Jaar-verkiezing.

De verkiezing, die dit jaar in het teken staat van Hart voor Onderwijs, begon dinsdag 14 februari. Studenten kregen tot en met donderdag 1 maart de tijd om hun favoriete docent te nomineren voor de UvA Docent van het Jaar prijs 2016/2017.

Aantal stemmen per faculteit

Op iedere faculteit werd meer dan 250 keer gestemd. Op de Faculteit Maatschappij- en Gedragswetenschappen werd met 514 stemmen het meest gestemd.

FEB: 269
FGw: 398
FMG: 514
FNWI: 351
FdR: 306

Totaal: 1.838

Voor de verkiezing is een wegingsmechanisme ontwikkeld dat rekening houdt met factoren als het aantal studenten en docenten binnen de verschillende opleidingen aan de Universiteit van Amsterdam. Op basis daarvan komt er per faculteit een winnaar uit de bus.

Wat gebeurt er met de stemmen?

Nadat de stemmen zijn geteld, wordt voor iedere faculteit de balans opgemaakt. De faculteitswinnaars worden in het zonnetje gezet door de Centrale Studentenraad en de ASVA Studentenunie.

Vervolgens buigt een jury bestaande uit studenten van alle faculteiten zich over de vraag wie er met de titel Docent van het Jaar 2016/2017 vandoor gaat. De winnaar wordt later dit jaar bekend gemaakt en geëerd tijdens de opening van het nieuwe academische jaar.