Van de honderd eerste vrouwelijke hoogleraren aan de UvA hebben maar twaalf een Wikipedia pagina. Daar gaan wij verandering in brengen, door in een dag zoveel mogelijk korte biografieën te maken. Wij hebben jouw hulp daarbij nodig, dus kom langs en schrijf mee!

Jeroen Oerlemans
Foto: Jeroen Oerlemans

De Bijzondere Collecties van de UvA en de genderwerkgroep van Wikipedia organiseren op zaterdag 4 maart een zogeheten Edit-a-thon. Net als het aantal in Nederland, zijn ook vrouwelijke hoogleraren ondervertegenwoordigd op Wikipedia. Onder begeleiding van verschillende docenten, afkomstig uit de Wikipediagemeenschap en de Universiteit van Amsterdam, wordt daar verandering in gebracht.

Collegevoorzitter Geert ten Dam geeft die dag het startsein en alle medewerkers en studenten zijn van harte uitgenodigd om mee te schrijven.

Nog nooit iets op Wikipedia geschreven? Geen probleem. Er is begeleiding en documentatie over de eerste vrouwelijke hoogleraren aanwezig.

Tijd en locatie:

Zaterdag 4 maart 13.00–17.00 uur.
Regentenkamer, Bijzondere Collecties, Oude Turfmarkt 129, Amsterdam

Zin om mee te schrijven?

Meld je dan nu hier aan.

Wil je meer weten?