De UvA maakt relevante gegevens over onderwijs en onderzoek, personeel en financiën toegankelijk voor medewerkers en studenten. Hiervoor kunnen medewerkers sinds kort een reeks Monitors raadplegen van UvAdata, het datawarehouse van de UvA. Dit kan via medewerkers.uva.nl. Ook studenten krijgen toegang via de homepage van hun opleiding.

UvAdata Monitors tonen actuele gegevens en geven inzicht in tal van ontwikkelingen zoals studenteninstroom en -studievoortgang, onderzoeksresultaten, man-vrouw verhoudingen en de tijdsbesteding van het UvA-personeel én in de financiële baten en lasten van faculteiten en van de UvA.

UvAdata
Button UvAdata op website medewerkers.uva.nl

Filters

De monitors tonen grafisch de ontwikkelingen op de verschillende gebieden en bevatten een reeks interactieve filters (als man/vrouw,  voltijd/deeltijd ). Informatie kan eenvoudig gevonden worden zonder dat de privacy van het personeel of van studenten in het geding komt.

Het breed toegankelijk maken van instellingsgegevens maakt deel uit van het Tienpuntenplan uit 2015 van het College van Bestuur. Het afgelopen jaar is gewerkt aan de voorbereidingen om het systeem UvAdata Monitors voor de hele academische gemeenschap beschikbaar te kunnen stellen.

Handleiding

Een korte gebruikshandleiding is te vinden onder de button ‘informatie’. Elk rapport bevat een korte toelichting onder het icoon met een vraagteken.