Na instemming van de Centrale Studentenraad heeft de Universiteit van Amsterdam vandaag de aanvraag voor de pilot flexstuderen ingediend bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. De UvA hoopt half maart definitief te weten of studenten kunnen deelnemen aan de pilot in studiejaar 2017-2018.

Op 22 februari heeft de CSR ingestemd met de pilot flexstuderen, onder voorwaarde dat de opleidingscommissies van de voorgestelde opleidingen er positief tegenover staan. De raadpleging van de opleidingscommissies heeft ertoe geleid dat de bachelor Rechtsgeleerdheid niet meedoet en dat Culturele Antropologie een jaar later deelneemt. Flexstuderen biedt studenten de kans om hun studie flexibeler in te richten; ze betalen alleen voor de vakken die ze gaan volgen.

Opleidingen

De voorgestelde bacheloropleidingen om in studiejaar 2017-2018 deel te nemen aan de pilot zijn: Economie en Bedrijfskunde, Fiscale Economie, Econometrie en Operationele Research, Communicatiewetenschap, Sociologie, Biologie. En de masteropleidingen: Arbeidsrecht, Onderwijskunde, Communicatiewetenschap, Sociologie, Planologie, Sociale Geografie, Earth Sciences. In studiejaar 2018-2019 zullen meer opleidingen volgen.

Vervolg

In het geval het ministerie van OCW akkoord gaat met UvA-deelname aan de pilot, zullen op korte termijn alle studenten en de betrokken medewerkers van de voorgestelde opleidingen worden geïnformeerd. Op 16 maart staat een informatiebijeenkomst gepland voor studieadviseurs en andere betrokkenen van de opleidingen.

Vragen over de pilot? Neem dan contact op met Arne Brentjes: