Stemmen in het referendum over democratisering en decentralisering van de UvA kan nog tot en met zondag 11 december.

STEM Logo Raadgevend Referendum commissie D&D

Respons

22 procent van de medewerkers en 7 procent van de studenten heeft inmiddels gestemd in het referendum over de voorstellen van de commissie Democratisering & Decentralisering. Doordat er flink meer studenten zijn, is het gemiddelde percentage 9 procent. Dat blijkt uit de gegevens van Ruigrok Netpanel dat 41.532 personen een uitnodiging stuurde voor deelname. In de telling is nog geen rekening gehouden met de uitkomsten van deelnemers uit het AMC. Zij zijn pas sinds woensdagmiddag (red: 30 november) in staat om te stemmen en worden wel meegenomen bij de volgende telling.

'Voorzichtig positief'

Commissievoorzitter Lisa Westerveld is ‘voorzichtig positief’ over het resultaat. “Natuurlijk hoop je altijd op meer. Maar dit is al een mooi begin, helemaal als je beseft dat toch bijna 4000 mensen de tijd hebben genomen zich in onze voorstellen te verdiepen en een mening over de UvA te geven. De uitgebreidere vragenlijst is een bewuste keuze, maar het zorgt ook zeker dat men meer tijd kwijt is en eerder afhaakt. Hopelijk vinden deze personen komende week de tijd om de rest van de vragen in te vullen.”

Link kwijt?

Stemmen kan via de link die je in je email hebt gekregen. Link kwijt? Op 7 december krijg je nog een herinnering! Je kan stemmen voor of tegen een senaat 'nieuwe stijl', een charter met de kernwaarden van de universiteit, en principes voor hoe de universiteit te besturen. Weten waar het referendum over gaat? Bekijk dan het informatieve filmpje.