EN

Koffie uit de Zuid-Amerikaanse hooglanden! Stevig gebrand en met een milde, fruitige smaak. Dat is de lekkerste, vinden we – studenten en medewerkers van de UvA en HvA.

Koffie A, B of C?

Met de nieuwe invulling voor eten en drinken worden in december, januari en februari ook alle koffieautomaten binnen de UvA en HvA vervangen. En zo kwam het dat er op dinsdag 15 november volop koffie werd geproefd in het restaurant van de Leeuwenburg. Studenten en medewerkers zijn leidend, dus vandaar: proeven! Welke koffieboon is favoriet? A, B of C?

Koffie A blijkt de meeste voorkeur te genieten. Koffie met een uitgesproken espressoblend van 100% Arabicabonen afkomstig uit de Zuid-Amerikaanse hooglanden en geïnspireerd op de nieuwste koffietrends uit New York en Scandinavië. Dankzij het kort maar krachtig branden, blijven de fruitige, frisse en bloemige aroma’s van de boon optimaal behouden en heeft deze koffie een milde afdronk.

Enkele reacties:

‘Die kwam bij mij over als het lekkere ouderwetse kopje koffie.’
‘Deze koffie is gemakkelijker te drinken, met een lekkere afdronk. Volgens mij de beste koffie vandaag.’
‘Delicious, mind, sweet undertones. Not too acidic.
‘Lekker! Niet te bitter, niet te slap.’

Maar ook:

‘Deze koffie vind ik niet te zuipen. Ik vind het heel smerig en viezig.’
‘Een beetje te muffe nasmaak.’
‘Beetje vlakke koffie. Niet slecht maar ook niet geweldig. Rare nasmaak.’

Tja, smaken (blijven) verschillen.

Lekker of misschien wat minder favoriet, leuke weet is dat de koffie vanaf januari 10 eurocent goedkoper wordt!

Enjoy!