Het Roeterseiland, Science Park en het Bushuis zijn sinds vorige week een bijzondere werkplek rijker. Op deze locaties is een zogenoemde Workbooth geplaatst.

Workbooth

Workbooth?

Zes studenten van de minor Ondernemerschap van de Faculteit Techniek van de HvA richtten in 2015 het bedrijf Two Asian Guys (TAG) op. Zes jonge ondernemers met een zelfde passie en met de missie om comfortabele werkplekken te creëren - toepasbaar in welke omgeving ook.

TAG is in samenwerking met Facility Services (FS) gaan denken over en bouwen aan een nieuw concept werkplek: de zogenoemde workbooth. Duurzame werkplekken waar in stilte en in groepsverband kan worden gewerkt. De plekken zijn voorzien van eigen belichting, stroomvoorziening en geluidsdemping. Ze zijn grotendeels opgebouwd uit duurzame – recyclebare en biodegradable – materialen.

Het gebruik van duurzaam materiaal en de innovatieve wijze waarmee het gebrek aan (dure) vierkante meters wordt ‘opgelost’, sluit aan bij de visie van FS. FS gaf TAG de opdracht vijf workbooths te produceren. Drie ervan zijn inmiddels geplaatst bij de UvA! Al dertig minuten na assemblage werden de booths in gebruik genomen door studenten. Binnenkort neemt TAG enquêtes af om het gebruik en de behoefte te meten.

TAG is tevens in gesprek met de Hogeschool voor Kunsten Utrecht (HKU) voor plaatsing van workbooths op nieuwe locaties aldaar. En ook zijn de jonge ondernemers druk met plannen voor uitbreiding naar en ontwikkeling van (flex)kantoren.

Facility Services ondersteunt het onderwijs en onderzoek onder andere door samenwerkingen aan te gaan met studenten, docenten en onderzoekers. Inmiddels werkt de dienst structureel samen met de Faculteit Techniek van de HvA. Samen met studenten en docenten ontwikkelt FS passende diensten en producten voor (in eerste instantie) gebruik ‘binnenshuis’. FS beoogt studenten zo een mooie impuls voor verdere ontwikkeling in zelfstandig ondernemerschap te geven.