De UvA Green Office is een nieuw studenteninitiatief met als doel de Universiteit van Amsterdam duurzamer te maken. Als onderdeel van Facility Services gaat UvA Green Office projecten uitvoeren in opdracht van de universiteit, maar ook samen met studenten en medewerkers op eigen initiatief.

Activiteiten

De eerste activiteiten van de Green Office starten op de Dag van de Duurzaamheid, maandag 10 oktober. In het hele land worden duurzame activiteiten georganiseerd om te laten zien hoe innovatief, inspirerend en noodzakelijk duurzaamheid is. Ook op de UvA zal de Dag van de Duurzaamheid je niet ontgaan. Wat gaan we doen:

• Ontdek jouw ‘food’ footprint in de kantine, met behulp van duurzaamheidslabels op verschillende producten (de hele dag).
  • Kom langs tussen half twaalf en half twee in de hal van Science Park 904, of tussen half één en half drie in de hal van gebouw E op het Roeterseiland campus om een duurzaam waterflesje van Join the Pipe te kopen voor maar 2 euro! Met het drinken van kraanwater draag je namelijk bij aan een campus met minder afval. Wanneer jij een waterfles van Join the Pipe koopt, krijgt iemand in een ontwikkelingsland eenzelfde waterflesje.
  • Neem deel aan de Bèta Break bij de FNWI vanaf twaalf uur, waar je kunt meediscussiëren en kunt leren over de toekomst van voedselproductie in de stad, met Anna’s Tuin en Ruigte als voorbeeld.
  • Vanaf half 6 kun je terecht in Pakhuis de Zwijger bij GreenDocs bij een documentaire- en debatavond in samenwerking met SFSA met het thema ‘afval’.

Meer weten?

Wil je meer weten over de activiteiten op de Dag van de Duurzaamheid of over de Green Office? Bezoek dan onze website of like onze Facebookpagina. Op 17 Oktober zal er bovendien de mogelijkheid zijn om de leden van het Green Office team te leren kennen bij de officiële Green Office Opening. Kom voor een drankje, praat mee en ontdek hoe gezellig duurzaamheid kan zijn. We zien jullie allemaal graag daar!