Het College van Bestuur heeft, na uitgebreid overleg met de decanen van de faculteiten, besloten niet mee te doen met het University College in Haarlem, en zich te focussen op de ambities in het eigen instellingsplan.

Koepelgevangenis Haarlem
Koepelgevangenis Haarlem (foto: Chopsueyphoto, FlickrCC)

De Stichting Panopticon had de UvA gevraagd een intentieverklaring te tekenen voor deelname aan de University College Haarlem. In het afgelopen jaar werden verkennende gesprekken gevoerd. Stichting Panopticon opent nu de gesprekken met andere universiteiten. 'We gaan nu het vervolg met Inholland en een andere hoger onderwijsinstelling versneld oppakken. Het raamwerk voor University College Haarlem is klaar, dus wat dat betreft kan het snel gaan', aldus Hans Adriaansens, bestuurslid van stichting Panopticon en dean emeritus van de University Colleges in Utrecht en Middelburg.

Lees hier het eerdere bericht over de University College Haarlem.