Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Tussen 26 september en 12 oktober vulden in totaal bijna 5000 studenten en medewerkers de enquête in. Beide doelgroepen werden goed vertegenwoordigd en geven een goede afspiegeling. Zowel UvA en HvA breed als ook verdeeld over de verschillende campussen.

Mediterranean Cuisine

Eerste resultaten onderzoek eten en drinken

‘Dit is fantastisch! Eindelijk een vernieuwend en gezond concept…’ en ‘Succes met de verbouwing, leuk dat jullie studenten hierbij betrekken.’ Twee van de spontaan ingevulde reacties uit de enquête met betrekking tot het nieuwe concept eten en drinken. Een enquête met als doel het achterhalen van de smaakvoorkeuren per campus wat betreft interieur, keuken en lokale ondernemers.

Tussen 26 september en 12 oktober vulden in totaal bijna 5000 studenten en medewerkers de enquête in. Beide doelgroepen werden goed vertegenwoordigd en geven een goede afspiegeling. Zowel UvA en HvA breed als ook verdeeld over de verschillende campussen.

Duidelijke verschillen

Uit de eerste analyse van het onderzoek eten en drinken blijkt dat er duidelijke verschillen zijn in voorkeuren tussen de locaties en tussen UvA en HvA studenten en medewerkers. Dit artikel geeft de verschillen weer op basis van de voorlopige analyse. De definitieve resultaten volgen spoedig en zullen dan ook campus specifiek gecommuniceerd worden.

Gezond en mediterraan

In de grotere restaurants op de campussen kun je straks terecht bij verschillende lokale ondernemers die met hun foodstands rouleren over de verschillende UvA en HvA campuslocaties.

Uit het onderzoek komt naar voren dat gezond eten, mediterraans, Aziatisch en zeker ook soep grote voorkeur genieten. UvA studenten en medewerkers kiezen vaker voor de Nederlandse keuken, terwijl HvA studenten en medewerkers snacks hoger op de verlanglijst hebben staan.

Er werden vele suggesties aangedragen voor lokale ondernemers. Cormet Enjoy the good life, die per 1 januari 2017 invulling gaat geven aan het nieuwe concept, gaat in gesprek met deze ondernemers om de mogelijkheden te verkennen.

 

Healthy Cuisine

Jungle en industrieel

Ook de nieuwe inrichting van de restaurants zal zo veel mogelijk aansluiten op de gekozen voorkeuren in stijl. Populair blijken de Urban Jungle en Urban Industrial stijl; maar ook hier zijn er verschillen. Zo blijkt de behoefte aan groene ruimtes (Jungle) onder UvA studenten en medewerkers groter dan bij de HvA studenten en medewerkers.