Team UvA (Boas van der Putten, Tim Moolhuijsen en Sezgi Iyibilir) heeft de Universiteitsstrijd en daarmee de titel ‘de slimste universiteit van Nederland’ gewonnen. Tijdens de finale tegen de Universiteit Leiden kwam de UvA met 130 tegen 105 punten als winnaar uit de bus.

Universiteitsstrijd 2016 winnaars - fotograaf NTR
Foto: NTR

'We zijn ontzettend blij en trots dat we de quiz gewonnen hebben,' vertelt Boas van der Putten na afloop van de finale-uitzending op vrijdagavond 30 september. 'Er zaten soms erg lastige vragen tussen, en gelukkig gaven we de juiste antwoorden op het juiste moment. Daarnaast hadden we een heel gezellig team en we hebben veel met elkaar gelachen.'

Vooraf hadden Boas, Tim en Sezgi niet verwacht dat ze het zo ver zouden schoppen. 'Nee, we hadden totaal niet verwacht dat we zouden winnen. En zelfs tijdens de opnames hadden we nog geen hoge verwachtingen, totdat we de quiz uiteindelijk wonnen. Daarna realiseerden we ons pas dat het ècht gelukt is.'

De Universiteitsstrijd

De Universiteitsstrijd is een nieuwe NTR-kennisquiz tussen 8 Nederlandse universiteiten: Leiden, Groningen, Utrecht, Eindhoven, Twente, Rotterdam, de VU en de UvA en werd tussen 12 en 30 september elke werkdag uitgezonden op NPO 2.