Gaat ‘Team UvA’ de strijd der universiteiten en daarmee de titel ‘de slimste universiteit van Nederland’ winnen? Je ziet het in de Universiteitsstrijd, vanaf 12 september elke werkdag om 19.55 uur op NPO2.

Bron: NTR
Foto: NTR

De Universiteitsstrijd is een nieuwe kennisquiz tussen 8 Nederlandse universiteiten: Leiden, Groningen, Utrecht, Eindhoven, Twente, Rotterdam, de VU en de UvA. Elke werkdag nemen twee universiteiten het tegen elkaar op. De beste teams gaan door naar de halve finales op 28 en 29 september, en uiteindelijk de finale op 30 september. De studenten die de UvA gaan vertegenwoordigen zijn Boas van der Putten (Biomedical Sciences), Tim Moolhuijsen (Amsterdam University College, Environmental Sciences) en Sezgi Iyibilir (Amsterdam University College, International Relations & Law).

Uitzendingen met de UvA

• Di 13 sept - Rijksuniversiteit Groningen - Universiteit van Amsterdam
  • Vr 16 sept - Vrije Universiteit Amsterdam - Universiteit van Amsterdam
  • Vr 23 sept - Technische Universiteit Eindhoven - Universiteit van Amsterdam

Uitzendingen halve finales en finale

• Wo 28 sept - Halve finale deel 1
  • Do 29 sept - Halve finale deel 2
  • Vr 30 sept - Finale

Komt het UvA-team als beste uit de bus? Volg het UvA-team tijdens de Universiteitsstrijd: van 12 tot 30 september elke werkdag om 19.55 uur op NPO2.