Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Jarenlang was het Atrium de vaste stek in de binnenstad voor lunch en avondeten van studenten en medewerkers van de UvA. Door het vertrek van het onderwijs uit gebouw BG5, waarin het Atrium is gevestigd, is het restaurant een stuk stiller geworden. Met dit gegeven en in de wetenschap van nog meer toekomstige aanpassingen op de Binnenstadscampus, heeft Facility Services de afgelopen zomermaanden hard gewerkt aan een vernieuwde, meer kleinschalige en sfeervoller Atrium. Vanaf maandag 5 september is het vernieuwde Atrium geopend.

Nieuwe inrichting Atrium
Nieuwe inrichting Atrium

Nieuwe look & feel

Het voorste gedeelte (de Spiegelzaal) onder de glazen piramide is voorzien van een nieuwe look & feel. Hier is als aanvulling op het Atrium café een counter gemaakt voor de lunch. Ook de vloer in het café is opgeknapt en ziet er weer strak uit.

Het oude zitgedeelte van het restaurant  onder de overkapping tussen de gevels van de mannenafdeling en vrouwenafdeling van het oude Binnengasthuisziekenhuis is gesloten. Voor evenementen is dit deel nog wel beschikbaar.

Het vernieuwde Atrium is nu weer een plek waar studenten en medewerkers elkaar kunnen ontmoeten, kunnen samenwerken en studeren, en uiteraard terecht kunnen om wat te eten en te drinken. Een mooi voorproefje op het nieuwe concept eten en drinken.

Voorproefje op nieuwe visie eten en drinken

In de nieuwe visie op eten en drinken (introductie vanaf 2017) zijn ontmoeten, samenwerken, studeren en ontspannen in een sfeervolle omgeving het uitgangspunt. Iedere campus heeft een centrum (de ‘base’) met een multifunctioneel karakter. Je vindt daar verschillende voorzieningen voor eten en drinken en ook een koffieformule met eventuele caféfunctie.

Samen vormen het vernieuwde Atrium en het Atrium Café als tijdelijke ‘base’ een voorproefje op het nieuwe concept eten en drinken.