Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Vorige maand heeft de begeleidingsgroep de definitieve opdracht opgesteld voor de evaluatie van de samenwerking tussen de UvA en de HvA. Twee bureaus, Berenschot en Deloitte, hebben de opdracht gekregen de samenwerking te evalueren.

De begeleidingsgroep bestaat uit een decaan van de UvA en de HvA, een directeur van een gezamenlijke dienst, vier leden van de medezeggenschap en de voorzitter van het College van Bestuur.

Berenschot en Deloitte

Geert ten Dam namens de begeleidingsgroep: 'De opdracht is in juni verstuurd naar vier bureaus. Deze zijn vervolgens uitgenodigd voor een presentatie en hebben offertes uitgebracht. De begeleidingsgroep heeft  op basis van de uitgebrachte offertes en de presentaties van de bureaus besloten de opdracht te splitsen, vanwege de expertise van de bureaus op verschillende terreinen.'

Berenschot zal zich richten op de vragen rond samenwerking in het hoger onderwijs, terwijl Deloitte zich zal toespitsen op de toekomst van de gemeenschappelijke diensten. In aanvulling op het werk van beide bureaus analyseren onderzoekers van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde op basis van CBS-bestanden de doorstroom hbo-wo en vice versa. Het plan is nog altijd dat – ondanks de zomer en de flinke tijdsdruk – de evaluaties in september zullen zijn afgerond.

Vervolgstappen

De begeleidingsgroep komt met een voorstel hoe de evaluatie, na oplevering van het rapport, besproken gaat worden met alle betrokkenen. De begeleidingsgroep wil daarvoor ruim de tijd nemen. Uiteindelijk moet het evaluatie-traject leiden tot besluitvorming voor 1 januari 2017. 

Documenten openbaar

Alle documenten over de evaluatie van de samenwerking tussen de UvA en HvA zijn openbaar.