In september 2016 start de nieuwe Engelstalige interdisciplinaire minor Future NOW. Dit is de eerste minor die ontwikkeld door alle faculteiten van de UvA in samenwerking met het Instituut voor Interdisciplinaire Studies en daarmee is de minor toegankelijk voor studenten uit alle richtingen.

Future NOW met tekst

In de Future NOW minor (30EC) word je een half jaar lang getraind en gemotiveerd om kritisch naar jezelf, je medestudenten en de wereld om je heen te kijken, en vanuit je academische achtergrond na te denken over onze complexe samenleving in transitie.

Binding met de maatschappij

In interdisciplinaire teams - dus met studenten uit allerlei verschillende richtingen - ga je aan de slag met een real-life case uit het bedrijfsleven, de overheid of een maatschappelijke organisatie. Deze minor kan dus ook heel goed dienen ter vervanging van een stage, waarbij je vaker vóór in plaats van mét een organisatie werkt. Na een half jaar intensief samenwerken met je team, coach en opdrachtgever presenteren jullie een potentiële oplossing voor het probleem, waar de organisatie echt verder mee kan.

Bildung 2.0 en professionele skills

Naast je groepsproject wordt er ook veel aandacht besteed aan het ontwikkelen van je persoonlijke en professionele skills: Hoe leer je je sterke punten en zwaktes beter kennen? Wat zijn je belangrijkste drijfveren? Hoe structureer je een complex probleem? Hoe functioneer je onder druk als team? Of hoe ontwikkel je je creativiteit? Deze vaardigheden zullen allemaal aan bod komen tijdens wekelijkse trainingen, field trips, workshops en opdrachten.

Kortom: In een half jaar word je klaargestoomd voor een dynamische en onbekende toekomst, waarin je weet waar je krachten liggen, je professioneel om kan gaan met een team en opdrachtgevers, en je je weet aan te passen aan constant veranderende uitdagingen.

Meer informatie

Meer informatie over het programma en de toelatingseisen vind je op de website. Deadline voor aanmelding is 22 juni 2016.