Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Rond de Roeterseilandcampus wordt een Amerikaanse speelfilm opgenomen. Het gaat om de actiekomedie The Hitman’s Bodyguard. Op zondag 26 juni, maandag 27 juni en dinsdag 28 juni zijn er opnames - voornamelijk met stuntmensen - van deze actiefilm. Op vrijdag 8 juli is er een opnamedag gepland met de acteurs. Opnamedagen zijn van 7:00 tot circa 18:00 uur.

Filmposter The Hitman's Bodyguard
Filmposter

Aandachtspunten:
 

  • Alle UvA gebouwen op de Roeterseilandcampus zijn gewoon bereikbaar.
  • Let op: bepaalde tentamens zijn verplaatst naar een andere locatie. Check je rooster om zeker te weten waar je moet zijn.
  • Alle UvA-gebouwen zijn bereikbaar, maar sommige straten zijn alleen bereikbaar voor bestemmingsverkeer. Dat kan voor enige vertraging zorgen, dus kom op tijd.

Wie spelen in de film?

De cast van The Hitman’s Bodyguard bestaat o.m. uit Samuel L. Jackson, Ryan Reynolds, Elodie Yung, Gary Oldman en Salma Hayek. De producent is Millennium Films, de regisseur Patrick Hughes (Expendables III). Daarnaast doen Nederlandse acteurs mee:  Barry Atsma, Noortje Herlaar en Tine Joustra.

Waar zijn de opnames?

De opnames spelen zich op zondag 26 juni met name af rond de Kruising Plantage Muidergracht en Plantage Kerklaan (bij gebouw M). Op onderstaand kaartje zijn de wegafsluitingen aangegeven.

Klik hier voor een vergroting.

De opnames van maandag 27 en dinsdag 28 juni spelen zich met name af rond en op de Roetersstraat en Nieuwe Achtergracht (vanaf de brug naar Weesperstraat). Op onderstaand kaartje zijn de wegafsluitingen aangegeven.

Omleiding

Klik hier voor een vergroting.

Bij de stunts die worden uitgevoerd op maandag 27 juni (Roetersstraat) wordt gewerkt met twee trams en auto’s, er zijn achtervolgingen en er wordt geschoten. Op dinsdag 28 juni concentreren de opnames zich in de Roetersstraat waar de Hitman vlucht met een speedboot via de Nieuwe Achtergracht richting de Weesperstraat.

Op vrijdag 8 juli worden er in het hele gebied opnames gemaakt maar zullen er geen stunts meer worden gedaan. Dan worden met name de dialogen opgenomen met de acteurs.