Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Op woensdag 4 mei organiseert VOX-POP een ‘New Perspective’ filmmiddag van 15.30 tot 17.30 uur (in de voormalige Student Service Desk op de Binnengasthuisstraat 9). Dit sluit aan bij het thema van de Maand van de Filosofie: de grens. Want wat gebeurt er met een mens als zijn vrijheid plotseling daadwerkelijk wordt omlijnd? Over die vraag gaat 'Die Wand', de verfilming van Marlen Haushofers klassieke boek uit 1964.

Poster Die Wand

Tijdens een weekendje in de bergen blijkt een vrouw plotseling op onverklaarbare wijze afgesloten van de rest van de wereld door een onzichtbare muur. De confrontatie van de mens met zichzelf die volgt, biedt genoeg stof tot filosofische overpeinzingen. Terwijl je je laat meevoeren door adembenemende beelden van de Oostenrijkse bergen zal deze haast meditatieve film - met een sciencefiction/apocalyptisch randje - je ongetwijfeld aan het denken zetten. Zit deze vrouw niet alleen gevangen onder een onzichtbare stolp, maar ook in zichzelf? En zitten we eigenlijk niet allemaal opgesloten in ons eigen wereldje?

VOX-POP ‘New Perspective’ filmvertoningen

Elke film die getoond wordt op een ‘New Perspective’ filmmiddag van VOX-POP wordt belicht vanuit hedendaagse problematiek of een actuele trend, want het op een andere manier belichten van de actualiteit kan tot verrassende inzichten leiden.

De filmmiddagen zijn om de twee weken op woensdagmiddag van 15.30 uur - 17.30 uur op: 4 mei (Die Wand - 2012), 18 mei (Macbeth - 2015), 8 juni (Human - 2015) en 22 juni (La Piscine - 1969).

Meedenken? Dat kan!

Heb je een verzoek of wil je graag meedenken over het cureren van deze filmmiddagen? Mail onze filmmiddag curator Eva Spin (BA student Kunstgeschiedenis): eva.spin@hotmail.com.

Kijk voor meer informatie Facebook.

VOX-POP

VOX-POP is de ‘creative space’ van de Faculteit der Geesteswetenschappen van de Universiteit van Amsterdam. De pop-up evenementen en tentoonstellingen die in deze ruimte worden georganiseerd laten aan de stad, buurt en universiteit zien hoe breed de geesteswetenschappen zijn. Het bijzondere aan VOX-POP is dat alle projecten geïnitieerd zijn door studenten, medewerkers en omwonende van de UvA en dat VOX-POP daarbij gebruik maakt van ruimtes die leeg zijn komen te staan door de nieuwe Binnenstadscampus verbouwingen.

Wilt u meer informatie? Kijk dan op de website van voxpop.uva.nl of neem contact op met de projectcoördinator, Marte Rijsdijk.