UvA-docenten dr. Don Weenink en dr. Jeroen Lemmens geven in april colleges bij de Universiteit van Nederland. Samen met drie collega-wetenschappers bespreken ze het thema 'Geweld'. Als student van de UvA kun je de opnames met korting bijwonen.

Geweld

Geweld. Enerzijds gruwen we ervan, anderzijds fascineert het ons ook en zijn we misschien gewelddadiger dan we denken. Zo gebruikte het volk vroeger vaak geweld om inspraak te eisen. Dat geweld ontstond vaak in grote massa’s. Ben je in een groep eigenlijk sneller geneigd om gewelddadig gedrag te vertonen? Of ben jij meer iemand die verstijft of juist vlucht als je je bedreigd voelt? En stel nou dat je oog in oog staat met een inbreker die jou aanvalt, waarom mag je hem dan niet helemaal in elkaar slaan? Tot slot, welke invloed hebben de media op dit alles? Zou je in dat geval agressiever geweest zijn als je vroeger veel gewelddadige games gespeeld hebt?

• Datum: 19 april 2016
  • Locatie: AIR, Amstelstraat 24, Amsterdam