Vanaf 1 april 2016 zijn de stilteruimten van de UvA in gebruik genomen. De stilteruimten hebben een neutraal karakter en zijn toegankelijk voor alle medewerkers en studenten van de UvA.

Op iedere campus is minimaal één ruimte ingericht als stilteruimte. In deze ruimte kunnen studenten en medewerkers van de UvA zich terugtrekken voor een moment van rust.

Wens van studenten

De stilteruimten zijn tot stand gekomen na een verzoek van de Centrale Studentenraad (CSR), verschillende facultaire studentenraden en de ASVA aan het CvB. De realisatie van de stilteruimten is in overleg met de faculteiten en de studentenraden door Facility Services vormgegeven.

Waar zijn stilteruimten te vinden?

In totaal zijn er vier stilteruimten op de verschillende UvA-campussen. De stilteruimte bevindt zich altijd in een algemeen toegankelijk gedeelte van een gebouw.

Roeterseilandcampus
Gebouw B/C, ruimte C1.09

Binnenstad
P.C. Hoofthuis, ruimte K09A
Oudemanhuispoort (OMHP), gebouwdeel E, ruimte EK12

Science Park
Gebouw A; ruimte A1.26, naar verwachting vanaf eind april in gebruik te nemen

Meer informatie

Alle praktische informatie over (het gebruik van) de stilteruimten is te vinden in de A-Z-lijst op de studenten- en medewerkerssites onder ‘Stilteruimte’.