Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Bij het leren van vreemde talen is het onder de knie krijgen van de juiste uitspraak vaak lastig. De Universiteit van Amsterdam heeft een experiment uitgevoerd waarbij studenten hun uitspraak kunnen oefenen met behulp van een speciale applicatie.

Verschil tussen de eigen uitspraak en de ideale uitspraak zichtbaar in de Google Glass

Met deze applicatie wordt het verschil tussen de eigen uitspraak en de ideale uitspraak zichtbaar in de Google Glass. De student wordt hierdoor gestimuleerd te blijven oefenen tot de juiste uitspraak lukt.

Uit het experiment is gebleken dat de UvA kennis en kunde in huis heeft voor dergelijke onderzoeken en toepassingen en dat het onderwijs openstaat voor deze vernieuwingen. De basis is hiermee gelegd voor verdere ontwikkeling en toepassing van wearables in het (taal-)onderwijs. Naast de positieve ontvangst bij de opleiding Spaanse taal en cultuur, is de applicatie in januari 2016 door SURFnet uitgeroepen tot meest slimme en kansrijke Google Glass-toepassing. Een mooi resultaat dat voortkomt uit de nauwe samenwerking tussen onderwijs, onderzoek en ICT. 

Bekijk ook het filmpje over de Google Glass-toepassing.