Freek de Jonge, honorary fellow aan de Faculteit der Geesteswetenschappen, geeft van februari tot mei colleges in het auditorium van het Rijksmuseum. De twintig colleges bestaan uit persoonlijke herinneringen en historische gebeurtenissen. UvA-studenten kunnen deze colleges kosteloos bijwonen op vertoon van hun studentenpas.

Freek de Jonge - Waalse Kerk

Mijn Koude Oorlog

Voor de collegereeks getiteld Mijn Koude Oorlog heeft Freek de Jonge zijn leven in vijf tijdvakken verdeeld. Over ieder tijdvak geeft de cabaretier vier colleges die voorzien zijn van unieke beeld- en geluidsfragmenten. Na afloop van ieder college voert De Jonge een gesprek met een deskundige gast.

Gratis voor UvA-studenten

Wil je een of meerdere colleges van Freek de Jonge volgen? Kom dan naar het auditorium van het Rijksmuseum. Op vertoon van je studentenpas kun je de colleges kosteloos bijwonen.

Programma

De colleges vinden plaats tussen 9 februari en 8 april, van 10.30 tot 12.30 uur in het auditorium van het Rijksmuseum.

1944 - 1956, Van D-Day tot de Hongaarse opstand

• 9 februari (Vader) met universiteitshoogleraar Henk van Os
  • 10 febuari (Moeder) met Cisca Dresselhuys, voormalig hoofdredactrice Opzij
  • 11 februari (De Ramp) met Kees Slagter, journalist/schrijver/politicus
  • 12 februari (De Oudejaarsconference Wim Kan) met cabaratier Jaccques Klöter

1957 - 1968, Van Laika tot Phil Bloom

• 23 februari (Zaansch Veem 1) met psycholoog Douwe Draaisma
  • 24 februari (Zaansch Veem 2) met schrijver Geert Mak
  • 25 februari (Open het Dorp) met programmamaker Bob Rooijens
  • 26 februari (Provo) met socioloog Eric van Duyvenvoorden

1968 - 1979, Van Bram tot Breuk

• 8 maart (Bram)
  • 9 maart (Plankenkoorts) met Just Enschede
  • 10 maart (Aktie Argentinië) met sportpresentator Kees Jansma
  • 11 maart (Roem) met Rob Hartmans

1980 - 1999, Van Komiek tot Tragiek

• 22 maart (Hella) met Hella de Jonge
  • 23 maart (De grote verhalen) met een panel van journalisten (onder wie Kick van der Veer, Henk van Gelder, Frank Verhallen)
  • 29 maart (Reizen) gast (n.n.b.)
  • 30 maart (Sport) met radio- en televisiepresentator Mart Smeets

2000 - 2016, Van Conference tot College

• 5 april (Pim en Theo) met politicoloog Meindert Fennema
  • 6 april (Secularisatie) met Hyme Stoffels,hoogleraar Sociologie van Kerk en Godsdienst
  • 7 april (Vrijheid) met Rens Bod, hoogleraar Computationele en Digitale geesteswetenschappen
  • 8 april (De Kloof) met Andre Klukhun, scheikundige/filosoof/schrijver

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de collegereeks Mijn Koude Oorlog op de website van Freek de Jonge.