De gebruikersovereenkomst van de UvA met 'Blackboard' loopt binnenkort af. Het is dus tijd om serieus te bekijken aan welke eisen en wensen een moderne digitale leeromgeving moet voldoen. Denk en test mee.

Proeftuinen van 15 februari t/m 17 maart 2016

De UvA organiseert op elke faculteit een proeftuin, waarbij docenten en studenten de gelegenheid krijgen verschillende leeromgevingen in een realistische setting uit te proberen. Denk bijvoorbeeld aan een docent die zijn cursus in de DLO klaar wil zetten, een toets af wil nemen, of cijfers wil registreren; en een student die zich in wil schrijven, een opdracht in wil leveren, feedback moet geven op een opdracht van een medestudent, of vragen wil stellen aan de docent over een college.

Wat werkt prettig?

Doel van de proeftuinen is te achterhalen welke leeromgeving om welke redenen de voorkeur heeft. Die redenen zullen vervolgens vertaald worden in een lijst van requirements, waaraan de nieuwe leeromgeving moet voldoen. Die zullen in de aanbesteding gebruikt worden om de nieuwe leeromgeving uit te zoeken. De daadwerkelijke keuze wordt dan pas gemaakt. Daar kan ook een systeem uitrollen dat niet in het gebruikersonderzoek is meegenomen, maar wel beter op de verschillende criteria scoort.

Denk mee over een nieuw 'Blackboard'

Het is belangrijk dat medewerkers en studenten meedenken over de nieuwe digitale leeromgeving van de UvA. Dus loop vooral binnen bij de proeftuin op de faculteit. Alle docenten en studenten zijn van harte welkom.

Meer informatie over de data, tijd en locatie van de proeftuin op de eigen faculteit is te vinden op de website 'Toekomst Elektronische Leeromgeving UvA'.