Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Het College van Bestuur van de Universiteit van Amsterdam heeft prof. dr. ir. Johannes (Hans) Brug (1963) benoemd tot decaan van de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen (FMG). De benoeming gaat uiterlijk per 1 september 2016 in. Brug is momenteel decaan van de Faculteit der Geneeskunde van VUmc en hoogleraar Epidemiologie.

Foto: VUmc, DigiDaan
Foto: VUmc, DigiDaan

De exacte datum van zijn benoeming hangt mede samen met het moment waarop er, naar verwachting in 2016, toestemming is voor de bestuurlijke fusie van VUmc en AMC. Tot die tijd is Eric Fischer interim-decaan van de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen.

‘Hans Brug is een bijzonder veelzijdig wetenschapper met daarnaast een uitgebreide bestuurlijke ervaring, wij zijn heel blij met zijn komst’, aldus waarnemend voorzitter Dymph van den Boom.

Hans Brug is sinds 1 januari 2015 lid van de Raad van Bestuur van VUmc. Sinds 2007 is hij werkzaam bij VUmc, eerst als directeur van het EMGO instituut voor onderzoek naar zorg en gezondheid, afdelingshoofd en divisievoorzitter, later als vicedecaan voor wetenschappelijk onderzoek. Zijn benoeming als lid van de Raad van Bestuur van VUmc gold totdat de bestuurlijke fusie is gerealiseerd.

Brug studeerde onder meer voedingswetenschappen en epidemiologie. Hij promoveerde in de gezondheidswetenschappen aan de Universiteit Maastricht. Voor zijn wetenschappelijk werk ontving hij internationale erkenning, onder andere als president van de internationale wetenschappelijke vereniging in zijn vakgebied, en een gasthoogleraarschap aan Deakin University in Melbourne (Australië).