In het onderwijs gelden geen beperkende coronamaatregelen meer. We mogen elkaar ontmoeten op de campus, samenwerken en college volgen en hoeven geen mondkapje meer te dragen. Maar het is mogelijk dat Nederland opnieuw te maken krijgt met oplopende besmettingen en ziekenhuisopnamen en dat bij universiteiten nieuwe maatregelen nodig zijn.

Daarom zijn verschillende scenario’s met passende maatregelen uitgewerkt en gedeeld met opleidingen, faculteiten, de medezeggenschapsraad en andere afdelingen van de UvA. Zodat we snel kunnen handelen als dat nodig is.

In de plannen staat beschreven wat er nodig is om het onderwijs zo goed mogelijk door te laten gaan en wie hiervoor verantwoordelijk is. Denk aan het snel aanbieden van online en hybride onderwijs, het aanpassen van roosters en onderwijsruimtes en het plannen van sociale activiteiten en extra begeleiding om ervoor te zorgen dat we elkaar in het oog kunnen houden.

De coronacrisis heeft grote impact gehad op het onderwijs, onze studenten, docenten en andere medewerkers. In het geval nieuwe maatregelen nodig zijn, helpt deze voorbereiding die impact zo klein mogelijk te houden.