Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Nederland mag steeds verder open nu het aantal coronagerelateerde ziekenhuisopnames daalt. Ook voor het onderwijs komen er twee grote stappen aan. Vanaf 18 februari vervalt de maximale groepsgrootte en wordt het thuiswerkadvies versoepeld. Vanaf 25 februari mag ook het mondkapje af.

Wat verandert er deze week? 

Geen maximale groepsgrootte

De maximale groepsgrootte van 75 personen vervalt vanaf 18 februari. Ook de grotere colleges mogen dus weer op de campus plaatsvinden, net als grotere bijeenkomsten. Oraties, promoties, lezingen en debatten kunnen weer plaatsvinden in grote zalen. De ambitie is om op zo'n kort mogelijke termijn gebruik te maken van de nieuwe mogelijkheden. 

Voor het onderwijs in het huidige blok zijn de roosters al gemaakt en zullen opleidingen bekijken of het mogelijk is locaties te wisselen of online colleges direct om te zetten naar de campus. Hou hiervoor je rooster en Canvas in de gaten. In de voorbereiding voor blok 5 wordt geen rekening meer gehouden met beperkende maatregelen voor onderwijs op locatie. 

Thuiswerkadvies

Het thuiswerkadvies is per direct versoepeld naar 'werk maximaal de helft van de werktijd op kantoor'. Er is weer meer ruimte voor – bijvoorbeeld - teamoverleggen en vergaderingen. De versoepeling in het thuiswerkadvies betekent weer opnieuw met elkaar in overleg om de beste vorm te vinden. Dit kan door bijvoorbeeld afspraken te maken met je team en leidinggevende over dagen op kantoor, zodat je goed kan blijven samenwerken. 

Kijk op uva.nl/hybridewerken voor tips, handvatten en het beleid van de UvA hierover. 

Quarantaineregels

Je hoeft minder lang in quarantaine in het geval van een positieve test. De isolatietijd is verkort van 7 naar 5 dagen (als je 24 uur klachtenvrij bent). Kijk op quarantainecheck.rijksoverheid.nl voor een actueel overzicht van alle quarantaineregels. 

Evenementen vanaf 18 februari

Vanaf 18 februari kunnen alle onderwijs gerelateerde activiteiten en evenementen, ook van studieverenigingen weer fysiek worden georganiseerd zonder een maximale groepsgrootte van 75 personen.

Kijk hier voor een overzicht van actuele maatregelen rondom evenementen.

We vragen organisatoren om deelnemers zoveel mogelijk in staat te stellen de basisregels in acht te nemen tijdens de bijeenkomst. Plan de bijeenkomst in een ruimte die royaal van omvang is voor het beoogde gezelschap. De UvA blijft de ventilatie in de panden monitoren en neemt maatregelen als dat nodig is. 

Wat verandert er vanaf 25 februari?

Mondkapjes

Vanaf 25 februari hoef je op de campus en in de gebouwen geen mondkapje meer te dragen. Sommige studenten en medewerkers zullen hier blij mee zijn, maar anderen zullen het juist spannend vinden. Plotseling staan we met zijn allen weer in een drukke lift en dicht op elkaar. We vragen je dan ook rekening te houden met elkaars grenzen en zorgen. Vind je het fijner het mondkapje op te houden? Dan mag dat. 

Evenementen vanaf 25 februari

Kijk hier voor een actueel overzicht van maatregelen rondom evenementen.

We blijven organisatoren vragen om deelnemers zoveel mogelijk in staat te stellen de basisregels in acht te nemen tijdens de bijeenkomst. Plan de bijeenkomst in een ruimte die royaal van omvang is voor het beoogde gezelschap. De UvA blijft de ventilatie in de panden monitoren en neemt maatregelen als dat nodig is. 

Quarantaine na reizen

De coronasituatie in een land is niet langer doorslaggevend voor de kleur van het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Alle veiligheids- en gezondheidsrisico’s wegen weer mee. De quarantaineplicht bij terugkomst in Nederland vervalt vanaf 25 februari. Bekijk de reischeck van de Rijksoverheid voor actuele informatie.

Handige links en actuele informatie

Kom je naar de campus?

Op deze pagina houden we bij welke maatregelen wel en welke niet meer gelden op de campus.

Basisregels blijven belangrijk 

Het blijft verstandig de basisregels te volgen. Hier staan ze allemaal nog eens op een rij. 

Moeilijke periode

Er is steeds meer mogelijk. Maar voor veel studenten en medewerkers is en blijft de coronacrisis een moeilijke periode die stress, ongemak en eenzaamheid veroorzaakt nog langer duurt. Daarom vragen we iedereen om oog voor elkaar te blijven houden. Heb je een medestudent of collega die er doorheen zit, bel elkaar dan op, spreek met elkaar af of wijs op de verschillende initiatieven en mogelijkheden die de UvA biedt voor ondersteuning in deze periode.  

Bekijk het overzicht voor studenten
Bekijk hier het overzicht met informatie over thuiswerk(faciliteiten) en hulp voor medewerkers. 

De regels rondom mondkapjes worden bijgehouden op deze pagina. 

Op deze pagina vind je alle informatie over quarantaine, vaccinaties en wanneer je moet (zelf)testen op een rij.

Bekijk de informatie en veelgestelde vragen (FAQs) op uva.nl/corona of mail naar coronavragen@uva.nl