Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Het kabinet heeft besloten dat de universiteiten nog niet open kunnen op 10 januari. Op 14 januari wordt de situatie opnieuw bekeken. Helaas betekent dit dat er ook in de eerste week van blok 3 geen onderwijs op locatie mag plaatsvinden.

De tentamens en examens kunnen doorgaan zoals gepland. Ook practica en laboratoriumwerk kunnen doorgaan en er blijft ruimte voor de begeleiding van kwetsbare studenten. Overige onderwijsactiviteiten kunnen dus nog niet fysiek plaatsvinden. De universiteitsbibliotheken blijven open met een maximum van 75 personen per ruimte en met inachtneming van de bekende hygiënemaatregelen. 

Informatie over onderwijs per opleiding 

Om zekerheid te bieden aan zowel studenten als medewerkers, hebben verschillende opleidingen al voor de kerstvakantie besloten om al het onderwijs in Blok 3 (van 10 januari tot 4 februari) online te geven. Meer informatie daarover vind je in Canvas en op de pagina’s van jouw opleiding.

Thuiswerken, tenzij het echt niet anders kan

Ook voor medewerkers geldt dat nog steeds gevraagd wordt om thuis te werken. Kan je echt niet thuiswerken, dan is er, net als in eerdere lockdowns, de (beperkte) mogelijkheid om naar de campus te komen in overleg met de leidinggevende.

Moeilijke periode

Voor veel studenten en medewerkers betekent dit dat een moeilijke en onzekere periode die stress, ongemak en eenzaamheid veroorzaakt nog langer duurt. Daarom vragen we iedereen om oog voor elkaar te blijven houden. Heb je een medestudent of collega die er doorheen zit, bel elkaar dan op, spreek met elkaar af of wijs op de verschillende initiatieven en mogelijkheden die de UvA biedt voor ondersteuning in deze periode. 

Bekijk het overzicht voor studenten.
Bekijk hier het overzicht met informatie over thuiswerk(faciliteiten) en hulp voor medewerkers.

Vaccinaties en (zelf)testen

Inmiddels kan bijna elke leeftijdsgroep boven de 18 jaar oud een afspraak maken voor een boostervaccinatie. We moedigen iedereen - die dat kan- aan dat te doen. Ook blijft het belangrijk een (zelf)test te doen als je klachten hebt. Op deze manier kunnen we er allemaal aan bijdragen dat de universiteit weer sneller open mag en we elkaar weer kunnen ontmoeten op de campus. 

De regels rondom quarantaine, informatie over vaccinaties en wanneer je moet (zelf)testen

Op deze pagina vind je alle informatie over quarantaine, vaccinaties en wanneer je moet (zelf)testen op een rij.

Word je toch verwacht op de campus?

Kijk hier welke richtlijnen momenteel gelden op de campus en hoe we de campus samen zo veilig mogelijk kunnen houden.

Meer informatie over onderwijs in het huidige academisch jaar

Op deze pagina lees je meer informatie over onderwijs in het academisch jaar 2021/2022. Specifieke informatie over krijg je via jouw opleiding. 

Andere informatie 

Bekijk de informatie en veelgestelde vragen (FAQs) op uva.nl/corona of mail naar coronavragen@uva.nl