Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

We mogen elkaar weer vaker gaan ontmoeten op de campus. Het kabinet heeft bekendgemaakt dat na een maand sluiting het hoger onderwijs onder voorwaarden weer open kan. Hoewel de besmettingen nog oplopen en we te maken hebben met collega’s en studenten in quarantaine, zijn we opgelucht dat er weer meer op de campus mogelijk is. Hieronder lees je meer over de maatregelen en de gevolgen.

Onderwijs

Helaas kan nog niet al het onderwijs op locatie plaatsvinden. Er geldt nog een maximale groepsgrootte van 75 personen. Met uitzondering van tentamens en examens. Om structuur en zekerheid te bieden, besloten veel opleidingen voor de kerstvakantie om het onderwijs in het korte blok 3 (tot aan 4 februari) online te doen. Wat de versoepeling betekent voor de laatste 2 weken van dit blok en de tentamenweek, hoor je zo snel mogelijk van je opleiding. Houd de komende tijd dan ook je mail, rooster en Canvas in de gaten. 

Mondkapjes

Een van de grootste veranderingen is de uitgebreide mondkapjesplicht: niet alleen meer tijdens het rondlopen, maar ook als je zit, dus tijdens colleges. Het kapje mag af als dat nodig is om onderwijs te kunnen volgen of verzorgen. Het advies is om geen stoffen mondkapje te dragen, maar een wegwerpmasker, liefst van type2. Er liggen mondkapjes op verschillende plekken op de campus. 

We begrijpen dat je veel vragen hebt over het mondkapje. In de loop van de week zullen we hierop terugkomen. 

Quarantaineregels veranderd

Ook veranderen de quarantaineregels. Als je minimaal een week geleden een boosterprik hebt gehad of korter dan 8 weken bent hersteld van corona hoef je niet meer in quarantaine als je in contact bent geweest met een besmet persoon. Je moet wel een test doen als je klachten hebt.  

Vanaf 21 januari 2022 geldt waarschijnlijk dat er andere quarantaineregels zijn voor werknemers met een cruciaal beroep, zoals leraren. Hierover volgt vanaf 21 januari meer informatie.  

Lees meer over quarantaineregels op de website van de Rijksoverheid

Evenementen

Alleen onderwijsgerelateerde evenementen en activiteiten kunnen doorgaan. Ook hier geldt het maximum van 75 personen. Denk aan onderzoek, oraties, promoties en diploma-uitreikingen. Voor lezingen geldt de voorwaarde dat ze een voortvloeisel zijn uit een onderwijs of onderzoeksactiviteit en als studenten of medewerkers als doelgroep hebben. Sociale activiteiten, zoals afscheidsrecepties en afdelingsborrels zijn niet toegestaan. 

Thuiswerkadvies niet aangepast

Helaas is het thuiswerkadvies niet aangepast. Iedereen werkt nog steeds thuis, tenzij het echt niet anders kan. Als je wel op de campus moet zijn, houdt dan zoveel mogelijk 1,5 meter afstand. De mondkapjesplicht geldt ook voor het (noodzakelijke) werk op locatie.

Medewerkers die locatiegebonden en/of onderzoekswerkzaamheden of onderwijswerkzaamheden uitoefenen, kunnen op de UvA-locaties werken. Ook blijft het mogelijk voor medewerkers die echt niet thuis kunnen werken om op de campus te werken. Dit gebeurt in overleg met de leidinggevende. Probeer onderweg -waar mogelijk- de drukte te mijden en buiten de spits te reizen. 

Basisregels, zelftesten en vaccinatie

De campus moet een plek zijn waar je je veilig voelt. Daar kunnen we met zijn allen aan bijdragen: 

  • Geef elkaar de ruimte als dat kan en respecteer elkaars zorgen en grenzen, 1,5 meter is en blijft een veilige afstand.  

  • Blijf thuis bij klachten en doe minimaal twee keer per week een (zelf)test. 

  • Inmiddels kan iedereen een afspraak maken voor een (booster)vaccinatie. We moedigen iedereen -die dat kan- aan dat te doen. 

Ook zijn er extra maatregelen om de campus zo veilig mogelijk te houden: 

  • Er wordt vaker schoongemaakt en ontsmet. 

  • Er is voldoende ventilatie, die regelmatig wordt gecontroleerd.  

  • Er zijn looproutes aangegeven, houd ze zo veel mogelijk aan. 

Bekijk hier of je naar de campus mag komen en welke richtlijnen momenteel gelden bij een bezoek. De pagina wordt zo snel mogelijk geüpdatet.  

Moeilijke periode

Voor veel studenten en medewerkers is en blijft de coronacrisis een moeilijke periode die stress, ongemak en eenzaamheid veroorzaakt nog langer duurt. Daarom vragen we iedereen om oog voor elkaar te blijven houden. Heb je een medestudent of collega die er doorheen zit, bel elkaar dan op, spreek met elkaar af of wijs op de verschillende initiatieven en mogelijkheden die de UvA biedt voor ondersteuning in deze periode. 

Bekijk het overzicht voor studenten.
Bekijk hier het overzicht met informatie over thuiswerk(faciliteiten) en hulp voor medewerkers.

Sporten 

Er kan ook weer meer gesport worden, binnen en buitenKijk voor een overzicht van wat er mogelijk is op de pagina’s van het USC, het sportcentrum van de UvA.

De regels rondom quarantaine, informatie over vaccinaties en wanneer je moet (zelf)testen

Op deze pagina vind je alle informatie over quarantaine, vaccinaties en wanneer je moet (zelf)testen op een rij.

Kom je naar de campus?

Kijk hier welke richtlijnen momenteel gelden op de campus en hoe we de campus samen zo veilig mogelijk kunnen houden.

Meer informatie over onderwijs in het huidige academisch jaar

Op deze pagina lees je meer informatie over onderwijs in het academisch jaar 2021/2022. Specifieke informatie over krijg je via jouw opleiding. 

Andere informatie 

Bekijk de informatie en veelgestelde vragen (FAQs) op uva.nl/corona of mail naar coronavragen@uva.nl