Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Op 18 december heeft het kabinet tijdens een ingelaste persconferentie opnieuw de coronamaatregelen aangescherpt. Vanwege de zorgen over de snelle opmars van de Omikron-variant wordt een harde lockdown ingesteld, waarbij helaas ook universiteiten niet worden gespaard.

Er is geen fysiek onderwijs op de campus toegestaan tot en met 9 januari. De geplande tentamens mogen gelukkig doorgaan, daar hebben we ons de afgelopen maanden intensief op voorbereid. De UvA-gebouwen blijven open zodat kwetsbare studenten en ook medewerkers die hun werk niet vanuit huis kunnen doen er terecht kunnen. Ook zaken die echt niet online kunnen, zoals practica en laboratoriumwerk, kunnen – op anderhalve meter afstand- doorgaan. Raadpleeg wel de website voor de precieze openingstijden van de gebouwen, want die kunnen zijn aangepast tussen kerst en oud en nieuw. 

Dit nieuwe besluit komt hard aan maar ook hier zullen we weer het beste van (moeten) maken en proberen zo snel mogelijk om te schakelen. Studenten worden via hun opleiding hierover verder geïnformeerd. Omdat we willen dat iedereen zich veilig voelt op de campus en zich goed kan concentreren op tentamens, zijn er extra veiligheidsmaatregelen. We zorgen dat er voldoende afstand gehouden kan worden bij het naar binnen en buiten gaan, in de zaal en in de gangen. Ook maken we nog vaker en uitgebreider schoon. 

Alle maatregelen op een rijtje 

  • Geplande tentamens gaan door 
  • Openingstijden van de UvA-gebouwen wijzigen niet. Raadpleeg wel de website i.v.m. geplande wijzigingen in de periode tussen kerst en oud en nieuw 
  • De UB blijft open 
  • De studieplekken op de campussen zijn beschikbaar 
  • Waar mogelijk wordt dringend geadviseerd anderhalve meter afstand te houden  
  • Het Allard Pierson sluit de deuren vooralsnog tot en met 14 januari 
  • Alle geplande fysieke UvA-evenementen worden geschrapt tot en met 14 januari en zullen online plaatsvinden 
  • De Diesviering op 10 januari zal volledig online plaatsvinden.   

We hadden gehoopt dat dit studiejaar, na een goede start, redelijk ‘normaal’ zou verlopen. Deze harde lockdown is een extra tegenvaller, zo aan het eind van jaar waarbij velen van ons al op hun laatste benen lopen. Zorg de komende periode goed voor jezelf en elkaar en probeer er het beste van te maken.