Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Afgelopen vrijdagavond heeft het kabinet wederom de coronamaatregelen aangescherpt. We realiseren ons dat deze nieuwe aanpassingen weer het uiterste van ons vragen en dat je er misschien inmiddels moedeloos van wordt. Toch is het ontzettend belangrijk om ons de komende weken aan de maatregelen te houden zodat we zo veilig mogelijk op de campus kunnen werken en studeren.

Onderwijs op locatie gaat door

Het onderwijs op locatie kan doorgaan, met een maximum van 75 personen per ruimte. Hoewel de verplichting om 1,5 meter afstand te houden niet geldt voor het onderwijs, vragen we iedereen om zoveel mogelijk afstand te houden. Houd rekening met elkaar!

Voor studenten zijn er verschillende initiatieven om steun te bieden, deze initiatieven zijn hier te vinden.

Onderwijs wel na 17:00, horeca niet

Hoewel veel locaties in Nederland na 17:00 moeten sluiten geldt dit niet voor onderwijsactiviteiten. Colleges na 17:00 uur gaan dus gewoon door. De horeca op de campus sluit wel om 17:00 de deuren. Dit geldt ook voor CREA en de horecalocaties van het USC.

Thuiswerken

Het thuiswerkadvies is aangescherpt: we vragen iedereen dringend om zoveel mogelijk thuis te werken. Kan dat echt niet, probeer dan waar mogelijk afstand te houden als je op locatie bent. 

Gebruik mondkapjes

Het is en blijft verplicht een mondkapje te dragen bij verplaatsingen in de panden. Het mondkapje kan af tijdens colleges, wanneer iedereen een vaste zit- of staanplaats heeft. Houd, als je je daar prettig bij voelt of als anderen daarom vragen, tijdens colleges of bijeenkomsten een mondkapje op. Je bent uiteraard vrij om dat wel of niet te doen, maar overweeg in elk geval of het mogelijk is om anderen daarin tegemoet te komen. Mocht je hem toch vergeten zijn, dan zijn er kapjes verkrijgbaar op verschillende plekken op de campus.

Sport

Amateursport (wedstrijden en trainingen) is tussen 17:00 en 05:00 uur niet meer toegestaan. Het USC sluit daarom om 17:00 uur. 

Musea

Het Allard Pierson hanteert een coronatoegangsbewijs en sluit om 17:00 uur

Basisregels 

Naast de mondkapjesplicht blijft het belangrijk om de basisregels te volgen. Was vaak en goed je handen, hoest en nies in je elleboog, doe regelmatig een zelftest (deze zijn beschikbaar in de UvA panden en via zelftestonderwijs.nl), laat je bij (milde) klachten testen bij de GGD en kom in dat geval ook alsjeblieft niet naar de campus.

De coronapandemie vraagt het uiterste van ons allemaal. Houd vol en bescherm jezelf en de mensen om je heen.