Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

We kunnen allemaal bijdragen aan een zo veilig mogelijke terugkeer naar de campus, bij de start van het nieuwe collegejaar volgende week. In deze update lees je wat je zelf kan doen en wat de UvA doet om te zorgen dat iedereen zich veilig voelt op de campus en veilig kan werken en studeren.

Let op: regels en richtlijnen kunnen per opleiding en locatie verschillen, zoals bij de Faculteit der Geneeskunde in het AMC. Twijfel? Neem contact op met je opleiding. 

Veilig werken en studeren op de campus  

De 1,5 meter vervalt. Daarom doen wij een dringend beroep op iedereen om zich - als dat kan - te laten vaccineren, te blijven (zelf)testen en thuis te blijven bij corona-gerelateerde klachten. Ook blijven andere maatregelen gelden, zoals mondkapjes, een maximale capaciteit per zaal en looproutes. We begrijpen dat je zorgen hebt over je veiligheid op de campus en dat er vragen zijn over wat wel en niet mag, wat gepaste gedragsregels zijn en hoe je jezelf extra goed tegen besmetting beschermt.  

Om daarbij te helpen is de Handreiking Veilig werken en studeren op de campus ontwikkeld. De handreiking is hier te downloaden. 

Wat we nog meer doen: 

  • In iedere collegezaal hangt informatie over zaalcapaciteit, (gedrags)regels en ventilatie. 
  • Bij campus-ingangen staan tijdens piekuren hosts klaar om te wijzen op de mondkapjesplicht.  
  • Tijdens onderwijstijden worden stewards ingezet. Zij wijzen op looproutes, doen aan crowdmanagement en controleren op groepsgroottes.  
  • Van 6 tot en met 10 september kan je terecht voor een vaccinatie bij onze vaccinatie-unit op de Roeterseilandcampus, je vindt de unit tussen CREA en gebouw JK. 
  • Meegedaan aan de Intreeweek? Doe dan 5 dagen na de laatste dag een test. Je kan je gratis laten testen op een van de GGD-testlocaties in de stad. Ook als je geen klachten hebt! Kijk hier waar je een test kan doen.
  • Doe minimaal twee keer per week een zelftest, bestel je gratis test via zelftestonderwijs.nl

Wat doet de UvA bij een coronabesmetting?

Studenten en medewerkers zijn niet verplicht om de UvA te informeren als zij positief getest zijn op het coronavirus. Toch stellen we het op prijs als je je opleiding of leidinggevende informeert in het belang van een veilige studie-en werkomgeving. Om duidelijkheid te geven over wat er gebeurt als je besmet bent, hebben we een protocol ontwikkeld. Lees het protocol hier.

Tentamens

In het nieuwe collegejaar geldt een maximale groepsgrootte van 75 personen. Vanaf 20 september zijn tentamens, examens en toetsen daarvan uitgezonderd als ze plaatsvinden in een ruimte waarbij 1,5 meter gehouden kan worden en dit goed te handhaven is. Dit heeft impact op sommige tentamens die gepland staan. 

Ventilatie gebouwen

Voor alle gebouwen geldt dat er voldoende ventilatie mogelijk is volgens de RIVM-richtlijnen.Lees hier meer over welke (extra) maatregelen zijn getroffen en hoe de ventilatie per campus/gebouw is geregeld. 

Tentamens voor meer dan 75 studenten die vóór 20 september gepland staan, moeten een andere (online) vorm krijgen. Voor tentamens die na 20 september gepland staan, gaan we op zoek naar oplossingen, denk daarbij aan alternatieve vormen van toetsen, externe locaties, online proctoring of het aanpassen van bestaande ruimtes. Hierover volgt zo snel mogelijk meer informatie. 

Uitzonderingen op aanwezigheidsplicht

Met de terugkeer naar de campus komt ook de aanwezigheidsplicht weer terug. We begrijpen dat je als student of als medewerker die voor onderwijs of onderzoek op locatie moet zijn, zorgen kan hebben over gezondheidsrisico’s als je in contact komt met collega’s of studenten. Als je niet naar de campus wil of kan komen vanwege een quarantaineplicht, een persoonlijk kwetsbare situatie of een kwetsbare thuissituatie, kun je contact opnemen met je opleiding of leidinggevende om een oplossing te zoeken.

Kijk voor meer informatie op de pagina Onderwijs in academisch jaar 2021-2022.

Informatiesessies ventilatie 

Voor alle gebouwen geldt dat er voldoende ventilatie mogelijk is volgens de RIVM-richtlijnen. Het veilig gebruik van ventilatiesystemen heeft continu onze aandacht. Alle informatie over ventilatie op de UvA is hier te vinden. Vanaf nu is het ook mogelijk informatiesessies te organiseren. Medewerkers die dat willen, kunnen contact opnemen via dit mailadres.

Evenementen 

Ook voor evenementen geldt het maximum van 75 personen, omdat de 1,5 met maatregel vervalt. Voor de organisatie van evenementen is een evenementenprotocol ontwikkeld. Dat vind je op de evenementen-pagina.  

Studieplekken

Op dit moment worden de grote zalen met studieplekken verdeeld in kleinere zalen. Zo kunnen we meerdere groepen van 75 personen ontvangen. Je hoeft vanaf september niet meer te reserveren voor een studieplek. Kijk voor de meest actuele informatie op uba.uva.nl.

Meer informatie over het collegejaar 2021-2022

Op deze pagina staat alle informatie over onderwijs in het collegejaar 2021-2022 gebundeld. Voor specifieke informatie kunnen studenten en medewerkers bij hun eigen faculteit of opleiding terecht. Die informatie wordt de komende tijd geüpdatet en gecommuniceerd.

Vragen?