Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Op vrijdag 13 augustus werd duidelijk dat de 1,5 meter vanaf 30 augustus wordt losgelaten binnen het hoger onderwijs. Dit betekent dat het onderwijs in het nieuwe collegejaar weer kan plaatsvinden op de campus, onder voorwaarden. In deze update vertellen we je meer over de maatregelen die de UvA neemt om dit veilig mogelijk te maken, (uitzondering op) de aanwezigheidsplicht, tentamens en thuiswerken.

Let op: de regel en richtlijnen kunnen per opleiding en locatie verschillen, zoals bij de Faculteit der Geneeskunde in het AMC. Twijfel? Neem contact op met je opleiding.

Aanwezigheidsplicht  

Vanaf september geldt de normale aanwezigheidsplicht voor onderwijs. We begrijpen dat je als medewerker of student zorgen hebt over gezondheidsrisico’s als je in contact komt met collega’s of andere studenten. Als je niet naar campus wil of kan komen vanwege een quarantaineplicht, een persoonlijke kwetsbare situatie of vanwege een kwetsbare thuissituatie, kun je contact opnemen met je opleiding of leidinggevende om een oplossing te zoeken.  

Voor medewerkers: de Arbo-arts kan na overleg met je leidinggevende om advies worden gevraagd. Een hogere leidinggevende of decaan/directeur beslist uiteindelijk wat de beste oplossing is. 

Tentamens en maximale groepsgrootte 

Ook voor tentamens geldt vanaf september een maximale groepsgrootte van 75 personen per ruimte zolang er geen 1,5 meter afstand kan worden gehouden. Vanaf 20 september geldt dat als er wel 1,5 meter afstand kan worden gehouden, die maximale groepsgrootte vervalt. We onderzoeken nu wat de impact hiervan is op de geplande tentamens en laten je zo snel mogelijk weten hoe de tentamens in de praktijk gaan plaatsvinden. 

Mondkapjesplicht in alle gebouwen

In alle UvA-gebouwen geldt vanaf september weer een mondkapjesplicht voor als je door de gebouwen heen loopt, ook in de gebouwen waar geen onderwijs wordt gegeven. Het mondkapje kan af als je op je werk- of studieplek bent.  

Ventilatie gebouwen

Voor alle gebouwen geldt dat er voldoende ventilatie mogelijk is volgens de RIVM-richtlijnen.Lees hier meer over welke (extra) maatregelen zijn getroffen en hoe de ventilatie per campus/gebouw is geregeld. 

Vaccinatie - prikunit op Roeterseiland

Van 6 t/m 10 september staat er op het Roeterseiland een speciale prikunit van GGD Amsterdam. Hier kun je zonder afspraak terecht. Bekijk hier alle priklocaties in Amsterdam. 

Informatie voor internationale studenten

Voor internationale studenten is een uitgebreide instructie beschikbaar over aankomst in Nederland, quarantainerichtlijnen, quarantaine-support en vaccinatiemogelijkheden beschikbaar. Kijk hier voor meer informatie.

Wifi-capaciteit op orde

Omdat we verwachten dat het aantal studenten dat op de campus online colleges gaat volgen zal toenemen, hebben we gecontroleerd of er genoeg wifi-capaciteit is op de campus. De verwachting is dat de bestaande capaciteit ruim voldoende is. 

Wat speelt er nog meer vanaf september? 

  • Thuiswerken blijft de norm, overleg met je leidinggevende als je op locatie wilt werken. 
  • Onderwijs gerelateerde introductieactiviteiten (bijv. opleidingsintroducties) kunnen plaatsvinden zonder 1,5 meter afstand en met een maximale groepsgrootte van 75 personen. 
  • Er blijven looproutes gelden op de campus. 
  • Meer duidelijkheid over o.a. de maximale groepsgrootte bij practica, in externe zalen en over de (voorlopige) termijn van de maatregelen volgt zo spoedig mogelijk. 

Meer informatie over het collegejaar 2021-2022

Op deze pagina staat alle informatie over onderwijs in het collegejaar 2021-2022 gebundeld. Voor specifieke informatie kunnen studenten en medewerkers bij hun eigen faculteit of opleiding terecht. Die informatie wordt de komende tijd geüpdatet en gecommuniceerd.

Vragen?