Switch to English

We hopen dat volgende week bekend wordt gemaakt dat studenten vanaf 26 april weer vaker naar de UvA kunnen komen, maar het kabinet heeft het besluit daarover uitgesteld. In de tussentijd gaan de voorbereidingen voor dat moment door en is er nieuws over extra studieplekken en hoe het straks werkt met zelftesten.

Coronaproof studie- en samenwerkingsplekken

De UB werkt samen met de faculteiten aan het uitbreiden van het aantal studieplekken op de verschillende campussen. Zodat we – bij verruiming van de maatregelen -  zoveel mogelijk studenten op een veilige manier een plek kunnen bieden. Inmiddels zijn er 2.300 plekken gerealiseerd. Er wordt ook gewerkt aan samenwerkingsplekken, waar studenten in beperkte aantallen met elkaar samen kunnen werken. Kijk voor meer informatie over studieplekken op de website van de UB.

Zelftesten eind april beschikbaar, niet verplicht.

Een versoepeling van de maatregelen voor hoger onderwijs gaat samen met het aanbieden van zelftesten. Er wordt op dit moment hard gewerkt aan het gratis beschikbaar stellen van die testen voor studenten en medewerkers. Het is de bedoeling dat er straks in elk geval twee testen per persoon per week beschikbaar zijn.

De zelftest kan je binnenkort aanvragen via een speciale website van SURF. Je krijgt dan een test thuisbezorgd via de reguliere post. Op de website van SURF lees je straks ook hoe je de zelftests gebruikt, vind je instructievideo’s en veelgestelde vragen. Zodra de website in de lucht is zullen wij de link delen via updates op uva.nl/corona en in de nieuwsbrieven.

Het afnemen van een zelftest is en blijft vrijwillig. We controleren ook niet aan de deur of je er gebruik van maakt en je hoeft geen bewijs van een negatieve test te laten zien. Andere maatregelen als de 1.5 meter-maatregel en mondkapjes blijven wel gelden.

Wij hopen natuurlijk wel dat je straks een test afneemt voordat je naar de UvA komt. Zo kunnen we allemaal bijdragen aan een veilige campus en mogelijke verdere versoepelingen vanuit het kabinet.

Alle informatie rondom zelftesten bij de UvA zal zo snel mogelijk ook op de ‘Gezondheid en preventie’-pagina worden verwerkt.