Switch to English

Studenten die daar behoefte aan hebben, kunnen op verzoek een fysieke afspraak maken met een studieadviseur. Daarnaast is er nieuws rondom over het afhalen van diploma’s.

Fysieke afspraak studieadviseur

Zowel studenten als studieadviseurs hebben aangegeven behoefte te hebben aan 1-op-1 gesprekken op locatie. Een fysieke afspraak is daarom nu in sommige gevallen mogelijk als een online gesprek niet volstaat. Elke studieadviseur mag zelf bepalen of hij/zij zich comfortabel voelt bij een gesprek op locatie. Studenten vinden meer informatie over studieadviseurs in de A-Z-lijst van hun opleiding.

Studenten kunnen bij studieadviseurs terecht met vragen over hun academische loopbaan, maar ook voor problemen die voortkomen uit de studie of persoonlijke problemen die van invloed zijn op de studie en het studeren.

Deze gesprekken vinden op afspraak en vrijwillige basis voor zowel de student als adviseur plaats. Natuurlijk blijven de 1.5 meter maatregel en andere maatregelen gelden.

Diploma’s afhalen

Ook het afhalen van diploma’s op afspraak bij de balie is vanaf nu in sommige gevallen mogelijk. Dit gebeurt op dezelfde manier als in het najaar van 2020. De precieze invulling verschilt per faculteit of opleiding.

Voorbereiding op versoepelingen gaan door

Eerder meldden we al dat we bezig zijn met het voorbereiden van eventuele versoepelingen voor het hoger onderwijs eind april. Zodat we zo snel mogelijk van iedere geboden ruimte gebruik kunnen maken als het weer mag. Ook al is dat, gezien de besmettingscijfers, nog onzeker.