Switch to English

De huidige coronamaatregelen worden verlengd met drie weken. Dit betekent dat ook de maatregelen die nu gelden voor het onderwijs op de UvA verlengd worden tot (tenminste) 9 februari 2021. Hieronder lees je wat dat betekent en wat de belangrijkste andere ontwikkelingen zijn.

Ondersteuning bij thuiswerken

Ook in 2021 blijven we voorlopig nog thuiswerken en -studeren. Iedereen werkt of studeert thuis, tenzij het echt niet anders kan. Om het thuiswerken en -studeren iets makkelijker te maken hebben we alle thuiswerktips nog eens op een rij gezet.

Keep in Touch

Het verplicht thuis studeren heeft druk gezet op het sociale contact tussen studenten. En dat op een moment dat we elkaar misschien wel meer dan ooit nodig hebben. Het College van Bestuur is zich daarvan bewust en heeft in 2021 budget vrijgemaakt om vanuit de UvA sociale interactie tussen studenten te bevorderen op een corona-proof manier. Dit doen we via de actie: Keep in Touch.

Studieverenigingen kunnen tot en met 31 januari 2021 een idee inzenden voor aanmelding. Lees hier meer over Keep in Touch.

Cruciale beroepen kinderopvang

Docenten en ondersteunend personeel benodigd voor onderwijsactiviteiten worden gezien als cruciale beroepen. Dit betekent dat, net als in het voorjaar, kinderen naar de kinderopvang, basisscholen en buitenschoolse opvang kunnen gaan. Vraagt de opvang om een bewijs waarop te zien is wat je functie is? Vraag die op via servicedesk-ac@uva.nl of telefonisch 020 – 525 1404.

Selectie nieuwe studenten via proctoring

Opleidingen die selectietoetsen voor aspirant studenten houden, kunnen daarvoor gebruikmaken van online proctoring als er geen ander passend alternatief is. Voor aspirant-studenten die door persoonlijke omstandigheden niet in staat zijn de toets thuis te maken, wordt in goed overleg, binnen de RIVM-richtlijnen, een alternatief geboden door de opleiding. Tijdens de toets is een hulplijn beschikbaar voor studenten die technische problemen hebben. Lees hier meer over online proctoring.

Openingstijden gebouwen

Het Maagdenhuis is gesloten, maar veel andere gebouwen zijn (met aangepaste openingstijden) wel geopend. Kijk hier voor een overzicht van alle openingstijden van de UvA-gebouwen.

Kwetsbare studenten

Voor kwetsbare studenten zijn er studieplekken beschikbaar in de Bibliotheek. De plekken zijn alleen te gebruiken als je vooraf reserveert. Of je in aanmerking komt voor een studieplek, lees je hier. Neem bij verdere vragen contact op met de Bibliotheek.

Bibliotheek en studentenbalies

De UB Singel is open voor het lenen en inleveren van boeken. De informatiebalie op de eerste verdieping is dagelijks open van 9:00 tot 18:00. Overige locaties zijn gesloten.

Vragen?

Bekijk de informatie en veelgestelde vragen (FAQ's) op uva.nl/corona of mail naar coronavragen@uva.nl.