De UvA herdenkt en viert de afschaffing van de slavernij samen tijdens de Keti Koti dialoogtafel op Science Park.

Kerngegevens van evenement Sluit aan bij de Keti Koti Tafel
Datum 30 juni 2022
Tijd 18:00 -21:00

Op 1 juli wordt Keti Koti (‘Ketenen gebroken’) gevierd: de afschaffing van de slavernij in 1863. Ook worden de ontelbare slachtoffers herdacht en wordt stilgestaan bij het besef dat de erfenis van kolonialisme en slavernij nog steeds doorwerkt in onze samenleving. Op donderdagavond 30 juni bieden het Central Diversity Office en het College van Bestuur van de UvA een Keti Koti Tafel aan medewerkers en studenten van de UvA en HvA aan. Tijdens deze dialoogtafel staan we met elkaar stil bij de doorwerking van het Nederlandse koloniale en slavernijverleden  in hedendaags racisme, discriminatie en vooroordelen. Dit doen we door met elkaar persoonlijke ervaringen, emoties en inzichten te delen in relatie tot het dialoogthema.

Datum: 30 juni
Locatie: Hal/kantine Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica, Amsterdam Science Park 904, 1098 XH, Amsterdam.
Tijdstip: 18.30 – 21.00 uur (inloop vanaf 18.00 uur)

De tafel wordt georganiseerd door het Central Diversity Office van de UvA in samenwerking met ASVA en HvA’s SESI community center en stichting Keti Koti Tafel. Tijdens de dialoogtafel wordt een gezamenlijke maaltijd gegeten, die herinnert aan het slavernijverleden. Aan het begin en aan het eind worden rituelen uitgevoerd die verwijzen naar de slavernij. Tussen de gesprekken door zingt het koor ‘Fri Yeye’ enkele treur- en bevrijdingsliederen zoals die gezongen werden op de plantages ten tijde van de slavernij. Met deze dialoogbijeenkomst willen de organisatoren bijdragen aan het bestrijden van vooroordelen, discriminatie en het versterken van wederzijdse empathie en compassie.

Meld je aan

Iedereen is welkom, zowel medewerkers als studenten van de UvA en HvA kunnen zich aanmelden. Je zult aan tafel zitten tegenover iemand die dezelfde taal spreekt als jij (Engels of Nederlands).