Vind inspiratie over onderwijs tijdens het UvA Uur van het Onderwijs. Tijdens dit uur gaat dr. Roos van Maanen in op het thema 'Leren als een gemeenschap' en geeft voorbeelden van onderwijs door Amsterdam Green Campus. Daarna presenteren de Centrale Studentenraad en ASVA Studentenvakbond per faculteit de Docent van het Jaar!

Kerngegevens van evenement Uur van het Onderwijs
Datum 18 mei 2022
Tijd 16:00 -17:00

16.00   Opening door rector magnificus Karen Maex
16.05   Keynote door dr. Roos van Maanen over Amsterdam Green Campus
16.20   Q&A met van Maanen
16.25   Bekendmaking facultaire winnaars van de UvA Docent van het Jaar verkiezing 2022
door Centrale Studentenraad en ASVA Studentenvakbond
16.55   Afsluiting

Dit evenement wordt online gepresenteerd vanuit een van de Hybrid Learning Theatres. Op deze manier is het gemakkelijk voor iedere docent en student om online deel te nemen.

Dr. Roos van Maanen

Over dr. Roos van Maanen

Roos van Maanen is projectmanager verbonden aan Amsterdam Green Campus. Ze is gepromoveerd in ecologie, heeft lesgegeven op verschillende scholen en heeft ervaring in bedrijfsontwikkeling. Ze is gedreven in het verbinden van mensen met verschillende achtergronden en disciplines. Haar expertise ligt in het vertalen van vragen van niet-wetenschappelijke organisaties naar wetenschappelijke organisaties en universiteiten, en omgekeerd. Verder organiseerde ze verschillende co-creatiesessies en symposia voor triple-helix samenwerkingsprojecten. De afgelopen twee jaar richtte ze zich op community building voor studenten, docenten, ondernemers en publieke instellingen, themabijeenkomsten, workshops en soft skills ontwikkeling.

Over Amsterdam Green Campus

Het is een unieke onderwijsvorm en een voorbeeld van Leren als een gemeenschap: ‘Amsterdam Green Campus’. Amsterdam Green Campus is een netwerk- en projectorganisatie met allerlei projecten onder een overkoepelend thema ‘duurzaamheid’. Het is een community van docenten, bedrijven, publieke instellingen, onderzoekers en studenten vanuit mbo-hbo-wo. De stichting werkt aan vijf thema’s, van buiten naar binnen aan valorisatieprojecten met studenten en in evenementen. Samen leren en werken met de hele maatschappij waarbij opdrachten uit de maatschappij worden opgehaald met het doel om passende onderwijsopdrachten uit te zetten. Hierbij ontwikkelen ze unieke vaardigheden zoals het communiceren met opdrachtgevers, aanpassingsvermogen, interdisciplinariteit en projectmatig werken.