Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Luistert Instagram je echt af of is dat een fabel? Hoe komen oplichters aan de telefoonnummers van je ouders? En herken jij de deepfake-video? Dit soort vragen komen voorbij bij de Grote Online Privacy Pubquiz op donderdag 27 januari, op de vooravond van de Internationale Dag van de Privacy. Een uur lang testen we jouw kennis over jouw digitale leven. Het is wel een pubquiz, dus schenk een lekkere mock- of cocktail voor jezelf in!

Kerngegevens van evenement De Grote Online Privacy Pubquiz
Datum 27 januari 2022
Tijd 15:15 -16:30
Pubquiz logo

Speel mee met de Privacy Pubquiz op donderdagmiddag 27 januari! Kunstenaars Roos Groothuizen en Nastia Cistakova hebben speciaal voor de UvA een pubquiz ontworpen met allerlei vragen over je digitale leven, social media, privacy en meer. Weet jij alles of denk je dat, of weet je juist weinig ervan maar wil je wel graag op een vermakelijke manier bijleren? Meld je dan snel aan!

Hoe werkt het?

Bemachtig snel een digitaal plekje in ons Online Café door je aan te melden via onderstaand formulier. De pubquiz wordt gespeeld via Mentimeter, zodat je vanuit huis de antwoorden via je smartphone kan doorsturen. Sleep jij de hoofdprijs in de wacht?

Programma

15:15 – 15:30 Kom naar het digi-cafe en kijk wie er ook meedoen
15:30 – 16:30 Nastia Cistakova en Roos Groothuizen hosten de quiz

Roos Groothuizen

Roos Groothuizen is een mediakunstenaar die strijdt voor digitale mensenrechten. In haar eigen praktijk en binnen het kunstcollectief Telemagic doet ze onderzoek naar de menselijke kant van onzichtbare algoritmes, informatiefilters en oneerlijke distributie. Wie is er uiteindelijk in controle over wat we waarnemen? Om de onzichtbare kant van het internet tastbaarder te maken, kiest Roos in haar werk vrijwel altijd voor een spelvorm. Zo ontwikkelde ze eerder 'The Black Box Bellagio', een casino waar men niet met geld speelt, maar met hun persoonlijke data. Vorig jaar lanceerde ze 'I want to delete it all, but not now' een escape room over de macht van de Big Tech... en waar je maar niet uit kunt ontsnappen. De escape room werd in september genomineerd voor een Gouden Kalf.

Nastia Cistakova

Nastia Cistakova is een illustrator en kunstenaar en dipt haar sociaal-kritische werk in een saus van ellende en nihilisme. Haar praktijk richt zich tot het maken van schilderijen, tekeningen, animaties, videokunst, performance en games. Voorheen werkte Nastia onder andere voor De Correspondent, De Volkskrant, Tivoli Vredenburg en werkt op dit moment aan een kinderboek over kinderen die tegen troep vechten.