Volg één van de zelfhulp E-Health modules aangeboden door de UvA Huisartsenpraktijk of volg een module om ongewenst cannabisgebruik te verminderen. In het kader van de Health Week staan de modules open voor UvA-studenten, medewerkers en promovendi.

Kerngegevens van evenement Health Week: E-Health modules
Startdatum 16 maart 2021
Einddatum 17 april 2021
Tijd 10:00

E-Health modules UvA Huisartsenpraktijk

Datum en tijd: registreren tussen 16 maart en 17 april 2021
Open voor: alle UvA studenten, medewerkers, PhD's
Taal: Nederlands en Engels
Type: E-Health module

Omschrijving:
Volg gratis één van de zelfhulp E-Health modules die aangeboden worden door de UvA Huisartsenpraktijk. In het kader van de Health Week stellen we de modules open voor alle UvA-studenten, medewerkers en promovendi. Je kunt kiezen uit de modules: Geluk, Thuiswerken,  Eenzaamheid bij Corona of Omgaan met Corona stress.

Over de host:
De studentenartsen werken samen met de Huisartsen Oude Turfmarkt. Tijdens je hele studie (en meestal ook daarna) kun je ingeschreven zijn bij Bureau Studentenartsen, waar je ook in Amsterdam woont.

E-Health module Back on Track – Verminder ongewenst cannabisgebruik

Datum en tijd: registreren tussen 16 maart en 17 april 2021
Open voor: alle UvA studenten, medewerkers, PhD's
Taal: Nederlands en Engels
Type: E-Health module

Omschrijving:
Je vervalt gemakkelijker in gewoonten die je liever niet zou hebben in tijden van stress, of wanneer je normale dagelijks leven is verstoord. Het gebruik van cannabis is gestegen tijdens de lockdown, en niet alle gebruikers zijn gelukkig met de hoeveelheid cannabis die ze gebruiken. Back on Track is een online onderzoek dat als doel heeft om mensen te helpen bij het verminderen van ongewenst cannabisgebruik. Als je je cannabisgebruik terug wilt brengen naar een mate waar je je goed bij voelt, dan is deelname aan Back on Track misschien iets voor jou!

We hebben verschillende zelfhulptechnieken ontwikkeld om mensen te helpen doelen te stellen om hun cannabisgebruik terug te brengen, en deze doelen te behalen. Deze technieken zijn gebaseerd op onderzoek naar de psychologie en neurowetenschap van gewoontes en verslaving. Als je deelneemt aan Back on Track word je willekeurig in een van de zelfhulp-interventies geplaatst, die van elkaar verschillen qua instructies. De studie duurt twee weken, en in deze periode krijg je technieken aangeboden die gericht zijn op het stellen van een weekdoel voor je gebruik, en het bepalen of dit doel behaald is. Dit helpt je om je cannabisgebruik te verminderen en weer Back on Track te komen.

Meer informatie over deelname is te vinden op:

Registreren:
Je kunt direct beginnen met Back on Track door de link hierboven te volgen. Als je met je deelname wilt wachten tot het begin van Health Week, meld je hieronder dan aan. We sturen je een herinnering wanneer de Health Week begint.

Over de host:
Back on Track is een gezamenlijk project van leden van het UvA Neuroscience of Addiction Lab, Amsterdam Emotional Memory Lab en ADAPT lab. De hoofdonderzoekers zijn Lauren Kuhns en Dr. Jamie Elsey.

Belangrijk: deelname aan Back on Track is geen medische of klinische behandeling, en is geen alternatief voor het bezoeken van een arts of GGZ-professional als je je grote zorgen maakt over je cannabisgebruik.

Deelname aan het project staat open voor iedereen van 18 jaar of ouder die zijn/haar/hun cannabisgebruik wil verminderen. Dat betekent dat studenten, medewerkers of zelfs je vrienden van buiten de universiteit kunnen meedoen als ze dat willen.