Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Bij de presidentsverkiezingen in de VS staat dit jaar veel op het spel. Hoe proberen de campagnes kiezers te overtuigen? En vooral, welke rol speelt online beïnvloeding daarbij? Natali Helberger, Claes de Vrees en Beate Roessler ('The Political Microtargeting Project') organiseren dit online seminar over digitaal targeten van kiezers en de invloed van grote maatschappelijke ontwikkelingen zoals Covid-19.

Kerngegevens van evenement Superspreading the message
Datum 20 oktober 2020
Tijd 16:00 -17:30

Dit is de eerste presidentsverkiezing sinds het schandaal rondom Cambridge Analytica, maar vergelijkbare technieken lijken nog altijd springlevend. Of maakt het nieuwe beleid van Facebook en Twitter een doorslaggevend verschil?

In dit seminar bekijken we de belangrijkste invloeden in deze verkiezingen – covid 19, een nieuwe rechter in het Hooggerechtshof, de economie, of nog iets heel anders? - en zoemen we in op de vraag welke rol digitale beïnvloeding speelt in deze context. Hoe actief zetten partijen dit keer in op het digitaal targeten van kiezers, en waar richten ze zich op? En hoe belangrijk is dit in tijden van grote maatschappelijke ontwikkelingen zoals een pandemie en een economische crisis?

Panel

Ruud Janssens (hoogleraar Amerikanistiek aan de UvA), Marieke de Vries (NOS correspondent Verenigde Staten) en Brian Burgoon (hoogleraar International and Comparative Political Economy). Moderatie: Eva Groen-Reijman.

The Political Microtargeting Project

Dit event wordt georganiseerd door 'The Political Microtargeting Project: Safeguarding Democratic Values In Digital Political Practices' onder leiding van Natali Helberger, universiteitshoogleraar Recht en digitale technologie, Claes de Vreese, hoogleraar Politieke communicatie, en Beate Roessler, hoogleraar Ethiek en haar geschiedenis.

Aanmelden

Aanmelden voor de Zoom-link kan via Nathalie van Doorn