De Commissie Diversiteit presenteert haar eindrapport op woensdag 12 oktober in de Doelenzaal van de Universiteitsbibliotheek. Je kunt de presentatie ook via livestream volgen.

Kerngegevens van evenement Presentatie Eindrapport Commissie Diversiteit
Datum 12 oktober 2016
Tijd 09:00 -11:00
Locatie Universiteitsbibliotheek
Ruimte Locatie: Universiteitsbibliotheek, Doelenzaal
Debat over racisme met prof. Philomena Essed
Fotograaf: Suzanne Blanchard

De bezettingen van het Bungehuis en Maagdenhuis in 2015 vormden het begin van gesprekken over democratisering en diversiteit aan de Universiteit van Amsterdam en de oprichting van de Commissie Diversiteit. De Commissie Diversiteit heeft de afgelopen 6 maanden onderzoek gedaan naar diversiteit van ervaringen, kennis, onderzoeksgebieden, onderwijsmethoden, kansen, en van achtergronden van staf en studenten. De aanbevelingen die hieruit volgen staan in het eindrapport.

Diversiteit gaat iedereen aan en biedt een kans om van de UvA een inclusievere werk- en studieomgeving te maken. Of, zoals in het rapport staat te lezen: 'Diversiteit is een voorwaarde voor excellentie. Aan topuniversiteiten zoals Harvard wordt diversiteit gezien als cruciaal voor onderwijskwaliteit. Het is nodig om de kennis van studenten te verbreden zodat ze zich bewust zijn van de mondiale verbondenheid en de wereld kunnen zien door de ogen van anderen.'

Programma prestentatie eindrapport

• 9.00 - 9.15 uur | Ontvangst met koffie en thee
  • 9.15 - 11.00 uur | Presentatie van het eindrapport met introductie door voorzitter prof. dr. Gloria  Wekker, reacties van het College van Bestuur en de contactgroep. Algemene discussie met het publiek

Online Publicatie

Op woensdag 12 oktober om 11.00 uur wordt het eindrapport online gepubliceerd op de website van de commissie: commissiedd.nl en op democratisering.uva.nl.

Universiteitsbibliotheek

Ruimte Locatie: Universiteitsbibliotheek, Doelenzaal