Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Met de herbenoeming van Atzo Nicolaï als voorzitter van de Raden van Toezicht van de UvA en HvA, zijn de Raden van Toezicht opnieuw in opspraak. Donderdag wordt in het Maagdenhuis een debat over de RvT georganiseerd.

Kerngegevens van evenement Maagdenhuisdebat: RvT, Wat moeten we ermee?
Datum 12 mei 2016
Tijd 17:00 -19:30
Locatie Maagdenhuis
Ruimte Locatie
UvA - Bureau Communicatie

Nederlandse universiteiten hebben een College van Bestuur (CvB) en een Raad van Toezicht (RvT). Na veel kritiek op het CvB trad vorig jaar voorzitter Louise Gunning af. Een bloedstollende zoektocht naar nieuwe College-leden zet dit jaar de Raad van Toezicht in de spotlight. Officieel is de RvT het instrument waarmee het Ministerie van Onderwijs haar mandaat om de democratische verantwoordingsplicht van universiteiten te garanderen uitvoert. Maar hoe werkt dit in de praktijk? Is een ander systeem mogelijk? Is dat wenselijk?

Deze vragen staan centraal in een openbaar debat onder leiding van Danna Harmsen op donderdag 12 mei van 17.00 tot 19.30 in de hal van het Maagdenhuis.

Het debat wordt georganiseerd door de Commissie Maagdenhuisdebatten, in samenwerking met ReThink UvA, De Nieuwe Universiteit, Humanities Rally, De Decentralen en de ASVA studentenunie.

Sprekers:

  • Prof. Dr.ir. Mathieu Weggeman (Eindhoven, 1953), hoogleraar Organisatiekunde/lid Commissie Democratisering en Decentralisering.
  • Arthur Berkhout, student wijsbegeerte/Humanities Rally, over de aanleiding van het debat.
  • dr. Arjen Noordhof, docent klinische psychologie/Rethink, over de organisatiestructuur van de UvA en de plaats van de RvT daarin.
  • Dr. Claire Weeda, historica, over banden tussen RvT's en het bedrijfsleven, en hun invloed op NWO en onderzoeksfinanciering.
Maagdenhuis

Ruimte Locatie

Spui 21
1012 WX Amsterdam